Final Fantasy 14'ün Ertelenen 5.3 Yaması 11 Ağustos'ta Çıkacak

Final Fantasy 14'ün Ertelenen 5.3 Yaması 11 Ağustos'ta Çıkacak

Square Enix, Final Fantasy XIV'ün gecikmeli 5.3 yamasının Ağustos ayında yayınlanacağını açıkladı. Güncellemenin başlangıçta 16 Haziran'da yayınlanması planlanıyordu, ancak COVID-19 pandemisinden kaynaklanan üretim zorlukları nedeniye ertelenmesi gerekiyordu.

Oyun yapımcısı ve yönetmeni Naoki Yoshida, FFXIV'in resmi formunlarında yaptığı açıklamada “Yama 5.3'ün gecikmesinden dolayı tüm oyuncularımızdan tekrar özür dilemek istiyorum” “Geliştirilme ve operasyon ekiplerimiz tüm zorluklara rağmen bir dizi aksilik yaşadıysa da tekrar geliştirme sürecinin devam ettiğini bildirmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Yoshida, Yama 5.3'ün 11 Ağustos'ta yayınlanması için planlamalar yapıldığını duyurdu. “Temmuz ayının ortalarında bu güncellemeyi denemek ve yayınlamak için elimizden gelen her şeyi yaptık, ancak güncellemeyi tam olarak tamamlamak için biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu anladık.”

Her ne kadar FFXIV'teki gelişme COVID-19 salgını nedeniyle çok sayıda engelle karşılaşsa da Yoshida ekibin “öncelikli olarak ev tabanlı çalışma sistemine geçtiğini ve kabaca üç buçuk ayda düzenli bir sürüm programına geçmeyi planladıklarını duyurdu. Ayrıca Yoshida, 5.3 güncellemesinin ardından gelecekteki güncellemelerin ne olacağına dair herhangi bir ayrıntıyı açıklamadı, ancak ekibin üzerinde çalıştığı bir tank'ın taslağını paylaştı.

Square Enix, 5.3 yaması yayınlanana kadar önümüzdeki günlerde daha fazla ayrıntı paylaşacak. Şirket, 22 Temmuz Çarşamba günü Producer Live yayınından bir başka detay daha yayınlayacak ve bu ayın sonlarında 5.3'ün özel sitesine röportajlar ve diğer güncellemeleri ekleyecek.