Final Fantasy 16 PC Sürümü “Optimizasyon Aşamasının Sonunda” ve Bir Demo Versiyona Sahip Olacak

Final Fantasy 16 PC Sürümü “Optimizasyon Aşamasının Sonunda” ve Bir Demo Versiyona Sahip Olacak

Naoki Yoshida’nın yapımcısı olduğu final Fantasy 16’nın PC sürümü şu anda “en son optimize edilme aşamalarında” bulunmaktadır. Çıkıştan önce bir demo sürümü yayınlanması planlanmaktadır, böylece kullanıcılar oyunun PC’lerinde çalışıp çalışamayacağına karar verebilirler.

“Şu anda geliştirmenin nerede olduğunu konuşursak, şu anda en son optimize edilme aşamalarındayız,” dedi Yoshida Game Informer’a verdiği röportajda. “Bu, çıkış zamanını etkileyebilir, çünkü oyuncuların ihtiyaç duyacakları PC sistem gereksinimlerini ve özelliklerini belirlememiz gerekiyor – şu anda onun üzerinde çalışıyoruz. Ancak sistem gereksinimleri oldukça yüksek olacak.”

Ne zaman çıkacağı veya ne zaman duyurabileceğimiz konusunda daha fazla zaman istemek isterim. PC sürümü için bir demo sürümü çıkarmak istiyoruz. Yine de, ne zaman çıkacağımız hakkındaki detaylardan bahsedemeyiz, – sanırım bunu duyurmak için biraz daha zaman geçmesi gerekecek. Ama tek bir şeyi kesin olarak söyleyebilirim: bu çok uzak bir gelecek olmayacak; bir yıl olmayacak, iki yıl olmayacak, muhtemelen şu andan daha kısa sürede olacak, bu yüzden haberleri takip edin.

22 Mart’ta Boston’da PAX East 2024 fuarında Square Enix, Final Fantasy XVI’ya adanmış The Rising Tide adlı yaklaşan bir genişleme paneli düzenleyecek. PC sürümü ile ilgili haberler olup olmayacağı bilinmemekle birlikte, bunun olasılığı oldukça yüksektir.

Final Fantasy XVI zaten PlayStation 5 için mevcuttur.