Final Fantasy 16 yapımcısı, Final Fantasy Tactics serisinden yeni bir oyun yapmak istiyor.

Final Fantasy 16 yapımcısı, Final Fantasy Tactics serisinden yeni bir oyun yapmak istiyor.

Final Fantasy Tactics’in potansiyel remasterıyla ilgili söylentiler birkaç yıldır dolaşıyor ve henüz varlığıyla ilgili resmi bilgiler olmasa da, Final Fantasy 16 yapımcısı Naoki Yoshida, aynı zamanda Final Fantasy 14’ün oyun direktörü ve yapımcısı olan biri olarak, en azından kişisel olarak Final Fantasy Tactics’in geri dönüşünden ilgi duyduğunu açıkladı.

Son TheGamer röportajında, Final Fantasy 16 için bir Tactics yan öyküsünün gelebilme olasılığı hakkında sorulan bir soruya cevap verirken, Yoshida, FF16’nın ayarı ve temel mekaniğinin taktiksel bir oyun için çok uygun olmadığını belirtti, ancak serinin genel olarak bu tür bir tür için uygun olduğunu ekleyerek, yeni bir Tactics oyununun geliştirilmesi için “muhtemelen zamanın geldiğini” söyledi.

“Eikon’un Eikon’a karşı savaşlarını nasıl yapardık? Bu tarzda ne yapardık?” dedi Yoshida. “Eğer eikonlarınız varsa, kaç kareyi kapsayacaklar? Ve insanlar da orada, aralarındaki bekleme süresi nasıl olacak? … Ama seri bu tür bir anlatım için uygundur ve biz de Tactics’i seviyoruz. Yeni bir şey yapma zamanı gelmiş olabilir.”

Final Fantasy Tactics’in remasterı ilk kez 2021 yılında GeForce Now sızıntısındaki duyurulmamış oyunlar listesinde fark edildi. Geçen yılın şubat ayında gazeteci Jason Schreier, oyunun varlığını doğrulamış gibi görünse de, aynı yılın ilerleyen zamanlarında Final Fantasy Tactics’in yaratıcısı Yasumi Matsuno, serinin geri dönüşüne dair plan olmadığını belirtti.