Final Fantasy 7 Rebirth Avrupa’da en çok satan oyun oldu ve Birleşik Krallık listelerinde birinci sırayı aldı

Final Fantasy 7 Rebirth Avrupa’da en çok satan oyun oldu ve Birleşik Krallık listelerinde birinci sırayı aldı

Final Fantasy 7 Yeniden Doğuş’un uzun süren bekleyişin ardından yayınlanmasının üzerinden sadece birkaç gün geçti. Square Enix’in rol yapma oyunu, ilk hafta sonunda eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük övgüler aldı. Birçok kişi, 2021 yılındaki Final Fantasy 7 remake’ine kıyasla, yeniden yapılan hikaye, oyun dünyasının ölçeği ve oynanış geliştirmeleri karşısında hoş bir sürprize uğradı. Bu olumlu yorumlar, Final Fantasy 7 Yeniden Doğuş’un satışlarına hiç şüphe yok ki yansıdı ve şu anda oyun, Avrupa ve İngiltere’de gelir açısından mutlak lider konumunda.

Square Enix şirketi henüz Final Fantasy 7 Yeniden Doğuş’un satışlarıyla ilgili kesin rakamları paylaşmıyor, ancak oyunun rekor kıran geliri hakkında kesin bilgiler var. Yayınlanmasından birkaç gün sonra, proje İngiltere perakende listelerinde EA Sports FC 24 futbol simülasyonu gibi birçok oyunu geride bırakarak birinci sıraya yükseldi. Ayrıca, Japon RPG’si Hogwarts Legacy ve popüler nişancı oyunu Helldivers’ın satışlarını da geride bırakmayı başardı.

Avrupalı bölgesel verilerin, İngiliz verileriyle yaklaşık aynı olduğu bildiriliyor. Ülkeye bağlı olarak liste pozisyonunun değişebileceği belirtiliyor, ancak çoğu durumda Final Fantasy 7 Yeniden Doğuş, PS5’te en çok satılan oyunlar arasında yer alıyor. Bu sadece fiziksel ortamda yapılan satışlar hakkında verilerdir, dijital satışlar dışarıdan hesaplanamaz, bu yüzden Square Enix’ten bir açıklama beklemek gerekiyor.

Final Fantasy serisindeki önceki oyun olan Final Fantasy 16, piyasaya sürüldüğü ilk üç gün içinde üç milyon kopya sattı. Final Fantasy 7 Yeniden Doğuş’un benzer bir rakam bekleniyor, hatta belki de daha fazla.