Final Fantasy 7 Rebirth Satışları, Japon Franchise’ının Geleceği İçin Endişe Verici Bir Eğilim Gösteriyor

Final Fantasy 7 Rebirth Satışları, Japon Franchise’ının Geleceği İçin Endişe Verici Bir Eğilim Gösteriyor

Son veriler Japonya’da Final Fantasy VII Rebirth’in satışları hakkında, son iki on yılda Final Fantasy serisinde en çok beğenilen oyun olarak gösterilen, seri için gelecek açısından endişe verici bir eğilim olduğunu gösteriyor.

Final Fantasy serisinin en popüler bölümü olan ve beklendiği gibi hayranlar tarafından ilgi gören Final Fantasy’nin üçleme yeniden yapımının, satışları artırmak konusunda seriyi canlandırması bekleniyordu, ancak görünüşe göre bu gerçekleşmedi: her yeni çıkışla serinin satışları istikrarlı bir şekilde düşüyor.

Aşağıdaki listeden de anlaşılacağı gibi, PS4 döneminde başlayan Final Fantasy serisinin satışları Japonya’da önemli ölçüde düştü. PS3’te Final Fantasy 13 çıkmadan önce, Final Fantasy 6’dan başlayarak serinin her önceki bölümü, piyasaya çıktıktan sonraki ilk haftada 1 milyondan fazla kopya satıyordu. Ancak her şey 2016 yılında Final Fantasy 15’in çıkışı ile değişti, oyun PS4 platformunda ilk haftada 716,649 kopya sattı. Bu oyunu Final Fantasy VII Remake izledi, serinin en popüler bölümünün yeniden düşünülmüş versiyonu. Ancak bile bu, seriyi eski ihtişam günlerine geri getirebilmek için yeterli olmadı: Japonya’da ilk haftada 702,853 kopya satıldı, bu bile bu ülkede ilk hafta satışlarından daha düşüktü Final Fantasy 15’in.

2023’te, bir önceki numaralı bölümü olan Final Fantasy 15’ten 7 yıl sonra Final Fantasy 16 piyasaya sürüldü. İki çıkış arasındaki büyük farkın Final Fantasy 16 satışlarına olumlu bir etkisi olmadı gibi görünüyor, çünkü PS5 için özel oyun sadece ilk haftada 336,027 kopya satabildi. Bu endişe verici eğilim, neredeyse iki on yıldır serinin en çok değer verilen oyunu olan Final Fantasy VII Rebirth’in piyasaya sürülmesi ile devam etti: Japonya’da oyunun sadece 262,656 kopya satılabildi.

Eleştirmenler son bölümü, son yılların en iyi Final Fantasy rol yapma oyununu temsil ettiği için övse de, Japonya’daki yerel oyun topluluğu genel olarak ilgisiz kalmaya devam ediyor. Bu düşüşün nedenleri, muhtemelen Japon oyun pazarındaki eğilim değişiklikleri, popüler diğer platformlarda yeni Final Fantasy oyunlarının eksikliği ve Japonya’da PlayStation cihazlarına olan ilginin azalması ile ilişkilidir. Pozitif bir ağızdan ağıza pazarlama, Final Fantasy VII Rebirth’in satış durumu üzerinde önümüzdeki haftalarda değişiklik yapabilir, ancak Japonya’dan gelen ilk sinyaller umut vermiyor.