Final Fantasy 7 Rebirth’te Iris ve Tifa arasındaki ilişkiler “düzeltildi” olarak senaristin düşündüğüne göre

Final Fantasy 7 Rebirth’te Iris ve Tifa arasındaki ilişkiler “düzeltildi” olarak senaristin düşündüğüne göre

Bazı anların Final Fantasy VII Rebirth oyununda, orijinal oyunda görmediğimiz diyaloglar ortaya çıkıyor. Square Enix’in vaat ettiği gibi, amacı karakterlerle daha da yakınlaşmak, Tifa ve Aerith arasında arkadaşlık ilişkilerinin oluşması bu planın bir parçasıydı, senarist Kazushige Nojima tarafından geliştirildi.

Square Enix’in resmi blogunda yaptığı açıklamada Nojima, onların arkadaşlığının PS1’de doğru şekilde gösterilmediğini açıkladı. Bunun üzücü olduğunu belirterek, birbirleri arasındaki diyaloglara ve arkadaşlık ilişkilerine biraz daha duygusal unsurlar katmaya çalışarak, onları gerçek dostlar haline getirdi macerada.

Orjinal Final Fantasy 7 üzerinde çalışmalarımızı tamamladığımızda, bir baş teknisyen yanıma gelerek, “Görünüşe göre Aerith ve Tifa birbirini pek sevmiyor, sence de öyle değil mi?” dedi. Bu ifadeyi duyunca şaşırdım, çünkü açıkça birlikte inanılmaz zorluklar atlattılar ve bu sayede gerçek dostlar oldular. Ancak ilişkilerinin bu kısmını gerçekten yansıtabildim mi diye sorguladığımda, bu konuda pek emin olamadım. Bu ilişkinin aktarılması için yeterince belirgin sahne olmamasının yanı sıra, dostluklarını ima eden yeterince diyalog da yoktu. Bu konuda uzun süre üzgün hissettim.

Nojima için Final Fantasy VII Rebirth, yaşadıkları evrenin bu bağların güçlendirilmesinde ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. PS5’te, bu iki karakter daha fazla konuşuyor, birlikte eğleniyor ve hikaye anlatımı sürecinde birbirleriyle sırlarını paylaşıyorlar. “Bu teknisyen için tüm bu yıllar için teşekkür ederim,” diye belirtti senarist.