Final Fantasy 7 Yeniden Doğuşun yaratıcıları, duygusal bir video ile oyuncuları Final Fantasy 7’nin jubilesiyle tebrik ettiler

Final Fantasy 7 Yeniden Doğuşun yaratıcıları, duygusal bir video ile oyuncuları Final Fantasy 7’nin jubilesiyle tebrik ettiler

Orijinal Final Fantasy 7’nin piyasaya sürülmesinden bu yana yirmi yıldan fazla bir süre geçti. Bu süre zarfında seri kült statü kazandı ve benzersiz karakterler, hikayeler ve tüm dünyalarla birçok oyunu doğurdu. 31 Ocak 1997’de, Final Fantasy 7’nin en sembolik bölümlerinden biri gün yüzüne çıktı ve bu devasa yıl dönümünde yapımcılar duygusal bir video paylaştılar.

Square Enix şirketi, ilk PlayStation’da Final Fantasy 7’nin piyasaya sürülmesinin 27. yıl dönümünü kutladı. Geliştiriciler, proje’nin kült statüsünü ve günümüze kadar sürdürdüğü önemi remasterlar ve tam yeniden yapımlarla belirttiler. Bu vesileyle, yakında piyasaya sürülecek Final Fantasy 7 Rebirth’ten özel bir video yayınlandı, videoda Cloud piyano çalarak “Happy Birthday” melodisiyle birlikte gösteriliyor.

Final Fantasy 7 Rebirth, orijinal Final Fantasy 7’nin planlanan üç bölümlük yeniden yapım serisinin ikinci bölümüdür. Cloud, Barret, Tifa, Aerith ve Red XIII, Midgar’ın totaliter şehirinden kaçarak Sephiroth’un izinden dış dünyaya doğru yeni maceralarla karşılaşıyorlar.

Hatırlatmak gerekirse, daha önce yapımcılar Final Fantasy 7 Rebirth’te Unreal Engine 5 kullanımından neden vazgeçtiklerini anlatmışlardı.

Oyunun PS5 için piyasaya sürülme tarihi 29 Şubat 2024 olarak planlanmıştır.