Final Fantasy 8 Bugün 25 Yaşına Girdi

Final Fantasy 8 Bugün 25 Yaşına Girdi


Rebirth’un çıkışı yaklaştıkça, Final Fantasy serisi 11 Şubat 2024’te Japonya’da sekizinci bölümünün çıkışının 25. yılını kutluyor. Bu seri için önemli bir bölümdü çünkü hayranları keskin bir şekilde sevenler ve nefret edenler olarak bölen ilk oyunlardan biriydi.

Bu açık olabilir, ancak Final Fantasy VIII, Final Fantasy VII’den sonra piyasaya sürüldü ve bu projeye belli bir baskı getirdi. 1997’de FFVII, seride ve video oyun dünyasında bir devrim yarattı ve hala konuşuluyor. Tabii ki, onun izinden gitmek kolay bir görev değildi, ancak neyse ki aynı ekip işin üstesinden geldi… tek büyük istisna ile. 1986’daki ilk bölümden itibaren Final Fantasy’nin yaratıcısı Hironobu Sakaguti, her yeni bölümün oluşturulmasında yer aldı. İlk beş FF’de oyun yönetmeniydi, VI ve VII’de ise yapımcı oldu ve hikayenin temellerinde kaldı.

Ancak, 90’ların sonunda Squaresoft’un başkan yardımcısı olduktan sonra genç geliştiricilere gelecek Final Fantasy olan Final Fantasy VIII’in oluşturulmasında serbestlik tanımaya karar verdi. Bu projede yalnızca yürütücü yapımcı olarak görev alıyor, yani projeye neredeyse hiç katkıda bulunmuyor. Başka bir deyişle, Final Fantasy VIII, yaratıcısının doğrudan çalışmadığı ilk bölümdür. Ve bu birçok şeyi açıklıyor.

Yirmi beş yıl sonra Final Fantasy VIII hala FF hayranlarının kalbinde özel bir yere sahip. Olması gereken giriş, etkileyici sinematik videolar, romantik hikaye veya orijinal ama tartışmalı sistem – tüm bu unsurlar oyunu benzersiz kılıyor, sevenleri olduğu kadar nefret edenleri de var.

Yoshi-nori Kitase son zamanlarda, eğer bir yeniden yapım yapılırsa, oyun mekaniğini tamamen değiştireceğini söyledi. Oyunu yeni bir bakış açısıyla sunma umudu var mı? Yapımcının Final Fantasy VI’nın yeniden yapımının yirmi yıl alacağını söylemesinden sonra kesin bir şey söylemek mümkün değil.