Final Fantasy XIV Endwalker 7 Aralık'a Ertelendi

Final Fantasy XIV Endwalker 7 Aralık'a Ertelendi

“Final Fantasy 14″ün yapımcısı ve yönetmeni Naoki Yoshida, genişleme paketinin çıkış tarihinin ertelendiğini duyurdu ve hayranlarından özür diledi. “Final Fantasy 14: Terminator”ın genişlemesi Aralık 2021'e ertelendi. 

“Ertelemenin birkaç nedeni var, ancak projenin başı olarak oyunun tüm yönlerini denetleyen ben olduğum için ertelemenin tüm sorumluluğunu üstleniyorum. Endwalker'ın çıkmasını dört gözle bekleyen dünyanın dört bir yanındaki Işık Savaşçıları'ndan en içten şekilde özür dilerim. ” ifadelerini kullanan Yönetmen Yoshida, sözlerine şunları da ekledi; 

 “Sonuç olarak, en küçük nüanslara uyum sağlamaya ve yazımızın, orijinal Final Fantasy 14'ten bu yana geçen 11 yılı kapsayan geniş ve karmaşık hikayenin en ince noktalarını bile kapsamasını sağlamaya kararlı bir şekilde karar verdik. Endwalker'daki maceraların tadını çıkar… Maalesef bunun sonucunda, ek iyileştirmeler için harcanan bu süre nedeniyle nihai kalite güvence kontrolleri için gereken süreyi kısalttığımız bir duruma düştük.” 

Temmuz ayında Final Fantasy 14'ün popülaritesi arttı, bu nedenle oyunun dijital deluxe versiyonu tükendi ve Kuzey Amerika sunucularında yeni karakterlerin oluşturulması geçici olarak devre dışı bırakıldı. Yeni oyuncuların çoğalması, daha uzun oturum açma kuyruklarına yol açtı ve Square Enix'in, boşta kalan oyuncuları atarken sunucu tıkanıklığını çözmeye yardımcı olmak için kapasitesini artırmasına yol açtı – bunların hepsinin oyuncuları çekmek için büyük bir sürümü yok. Endwalker'ın ortaya çıkmasıyla Yoshida, oyunun daha fazla oyuncu iyileştirmesi yapabilmesini sağlamayı umuyor. 

Güncellenen tarih, Endwalker'ın Halo Infinite'in piyasaya sürülmesinden bir gün önce yayınlanmasına izin vererek Aralık ayının ilk tam haftası olmasını sağlıyor. Son birkaç yılın en büyük ve en çok beklenen iki oyunu. Final Fantasy XIV: Endwalker, 7 Aralık'ta PC ve PlayStation'a gelecek.