Final Fantasy XVI PC Sürümü Geliştirme Süreci Stüdyonun Beklentilerinden Daha İyi Gidiyor; Tüm DLC’lerle Birlikte Tam Sürüm PC Oyuncularına Sunulacak

Final Fantasy XVI PC Sürümü Geliştirme Süreci Stüdyonun Beklentilerinden Daha İyi Gidiyor; Tüm DLC’lerle Birlikte Tam Sürüm PC Oyuncularına Sunulacak

Oyun fuarı PAX East 2024‘de, Destructoid yayınevinden Final Fantasy XVI yapımcısı Naoki Yoshida ile bir röportaj gerçekleşti. Stüdyo lideri, oyunun yaklaşan PC sürümü üzerine geliştirme süreci hakkında yeni detaylar paylaştı.

Yoshida’ya göre, PC sürümü geliştirme süreci, geliştiricilerin beklentilerinden daha sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Şu anda geliştirici ekibi, projenin optimize edilmesiyle uğraşıyor: stüdyo, oyun deneyiminde maksimum akıcılığı sağlamayı hedefleyerek PS5 üzerindeki yükleme hızlarını göz önünde bulunduruyor:

“Bu, oyun oluştururken temel kavramlarımızdan biri olan bütünlüklü bir oyun deneyimi yaratıyor. Oyunda mola vermemizi istemiyoruz, her şeyin akıcı olmasını istiyoruz. Ve bunu tekrarlamak için şu anda çok çalışıyoruz. Bunu PC üzerinde yeniden oluşturmak için oldukça yüksek özelliklere sahip bir bilgisayara ihtiyacınız olacak.”

Yoshida ayrıca, demo sürümünün yolda olduğunu doğruladı – stüdyo, oyunu satın almadan önce oyuncuların sistemlerini test edebilmelerini ve yük altında başa çıkıp çıkamayacaklarını görebilmelerini istiyor. Ayrıca, yapımcı, PC sürümünün tüm DLC’leri içeren tam bir sürüm olarak yayınlanacağını belirtti.

Yine de, şu anda yapımcı PC sürümünün çıkış tarihini belirleyemiyor. PC sürümünün tüm DLC’lerle birlikte hemen yayınlanacak olması göz önüne alındığında, bu en erken olarak The Rising Tide genişleme paketinin çıkış tarihinden önce olmayacak gibi görünüyor, ki bu tarih 18 Nisan olarak planlanmış durumda.