Final Fantasy XV’nin Mobil Versiyonu Seriye Mükemmel Bir Giriş Niteliğinde

Final Fantasy XV’nin Mobil Versiyonu Seriye Mükemmel Bir Giriş Niteliğinde

Square Enix son on yılda Final Fantasy XV‘i dizinin en yeni oyunundan daha fazla geliştirmek için çok fazla çalışma yaptı. Önce Final Fantasy XIII‘ün bir serisi olarak ilan edildi, daha sonra tamamen yeni bir giriş olarak yeniden markalandı. Yayınlandığı tarih etrafında bir etkinlik planlandı.  Hikayesi, Game of Thrones‘a dayanıyor. Oyun 2016’da piyasaya sürülse de, Square Enix yeni hikaye bölümleri ve hatta çok oyunculu mod biçiminde içerik yayınlamaya devam ediyor.

Yan yana duran Final Fantasy XV Pocket Edition orijinaliyle aynı hikayeyi anlatır. Prens Noctis, üç arkadaşı ve gardiyanı eşliğinde rakip bir ülkedeki bir kadınla evlenip krallığını terk eder. Ancak evlerine saldırıldıktan sonra Noctis’in öldüğü tahmin ediliyor ve dört adam daha büyük bir savaşa giriyorlar. Grup seyahatleri, kampları ve kavgalarla dolu bir oyun. 

Orijinal oyun oyunculara, deneyimlerini daha zengin hale getirmek için çeşitli görevler ve tesviye sistemleri sunarken, bu mobil deneyim, macerayı daha kolay bir hale getirmektir. Oyun bir denetleyicide bir dizi gelişmiş tarak ve düğme ile oynanan bir savaş oyunu olarak karşımıza çıkıyor.  Oyunun bu versiyonu oyuncu hatası için daha az alana sahip. Oyun otopilotları, serbest dolaşıma daha az odaklanarak ve telefonun ekranına dokunduğunuz zamanlama hakkında daha fazla bilgi edinerek mobil bir platforma adapte oluyor.

Pocket Edition, oyuncular için çok daha rahat oynanabilecek bir oyun ve daha küçük bir alana sahip. Bir metro yolculuğunda bile raharlıkla oynayabilirsiniz. Uyarlamalarından hiçbiri Final Fantasy XV‘in kişiliğini değiştirmiyor. Oyun, her şeyin daha temiz ve şirin olduğu, daha rafine bir deneyimdir.

Kaynak: 1