Forge of Empires Nedir, Nasıl Oynanır?

Forge of Empires Nedir, Nasıl Oynanır?

Her zaman şehrinizin lideri olmak ve yüzyıllar boyunca hüküm sürmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. InnoGames tarafından geliştirilen Forge of Empires, sizi sanal imparatorluğunuzun kaderinin nasıl şekilleneceğini gösteren tarihi bir yolculuğa sürüklüyor. İnşa ve komuta ederek gelişmeye hazır mısınız?

Ücretsiz oynamak için tıklayın.

Google Play’den indirmek için tıklayın.

Apple App Store’dan indirmek için tıklayın.

Forge of Empires Fragman

Forge of Empires, efsanevi Age of Empires serisine dayanan ücretsiz bir strateji tarayıcı oyunudur. Taş Devri’ndeki maceranıza çok sınırlı kaynaklar ve sıfır altyapı ile başlayacaksınız. Bu şekilde imparatorluğunuzu adım adım genişleteceksiniz.

Başlangıçta çok ayrıntılı bir öğretici oyun dünyasını bize tanıtacak. Burada hem inşaat hem de ekonomik sorunları çözeceğiz. Oyunun sonraki aşamalarına gitmek için öğreticiyi tamamlamak gerekse de, çok sezgisel yapısı sayesinde zamanınızı fazla almayacak. Forge of Empires oldukça detaylı bir oyundur. Bu nedenle hızlı öğrenme veya mekanik tekrarı en iyi stratejistlere bile yararlı olacaktır. Bilgisayarın talimatlarını takip ederek yeteneklerinizi genişletecek ve Bronz Çağı’na hızla geçeceksiniz.

Bununla beraber Forge of Empires birçok unsur sunuyor. Şehrinizi strateji olarak geliştirmek için manevra alanı çok derinliğe sahip. İmparatorluğunuz sadece konut binalarına değil, aynı zamanda üretim, mal ve askeri binalara, ayrıca “kültür” alanlarına de ihtiyaç duyacaktır. Bu kültür alanları oyunun temel mekaniklerinden biri olan sakinlerin memnuniyetini doğrudan etkiler. Nüfus memnuniyeti üretkenliğin artmasıyla doğru orantılıdır. Ayrıca şehir içinde yerden tasarruf etmek için iyi düşünülmüş bir yol ağına ihtiyaç duyacaksınız. Yerleşim planlaması, dünya çapında bir lider olmak için çok önemlidir.

Oyundaki bir sonraki döneme geçmek için daha ileri teknolojik engelleri aşmak gerekiyor. Bu yüzden çok sabırlı olmalısınız. Demir Çağı’na ulaşmak oldukça zaman gerektiriyor. Erken Ortaçağ ve ardından son olarak modern dönem olan Koloni dönemi. Gelişen teknolojilerin ve altyapının yanı sıra, temel kaynakların sürekli tedarikini de sağlamayı unutmayın. Aktif ticaretin iyi bir yol olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

PVP (Oyuncu oyuncuya karşı) çatışmaları söz konusu olduğunda, ordunuzu genişletmek ve onu dönemin koşullarına uyarlamak zorundasınız. Bazen en iyi savunmanın bir saldırı olduğunu unutmayın. Olabildiğince çok savaş alanını kontrol altına almaya çalışın. Çatışmaların da çok önemli bir rolü var. Çatışmaları kazanmak size her türlü kaynağın kontrolünü verecek. Gördüğünüz gibi, oyunun tüm özellikleri birbiriyle entegre olarak çalışıyor.

Düzenli kaynakların yanı sıra birinci sınıf elmaslara da sahip olabilirsiniz. Bu elmaslar çok değerlidirler ve oyunun erken aşamalarında harcamaya değmezler. Onları daha sonra kazanmak gerçekten zor, bu yüzden esas olarak bu para birimini elde etmek için gerçek para harcamak zorundayız. Oyun ilerlemesinde elmaslar gerekli değildir, bu yüzden tam bir Pay2Win modeli yoktur. Tabii ki, elmaslar imparatorluğunuzun yükselişini hızlandırır, ancak tüm bunlar daha geleneksel yöntemlerle de elde edilebilir. Gerçek para ile ödeme yapmak istemiyorsanız, daha önce belirttiğimiz gibi yapmanız gereken tek şey sabırlı olmak.

Age of Empires hayranıysanız veya iyi, eski tarz strateji oyunlarını seviyorsanız, bu oyun sizin için mükemmel bir seçimdir. Çok oyunculu, güzel grafik ve film müziğine odaklanan bu kapsamlı oyun, kesinlikle saatler boyunca eğlenmenizi sağlayacaktır. Haydi o zaman, imparatorluğunuzu kurma vakti geldi.

İyi bir başlangıç için birkaç ipucu:

  • Oyunun erken aşamalarında elmas harcamayın, çünkü elmaslar çok değerlidir ve elde edilmesi zordur.
  • Tüm görevleri yapın. Görevler değerli ödüller kazanmanızı sağlayacaktır.
  • Görevler ayrıca oyunun ilk aşamalarında değerli bilgi kaynağıdır. Görevleri gerçekleştirmek size oyunun temel mekaniği öğretecek.
  • Gelişimini optimize etmek için şehrinizi kategorik bölgelere ayırmaya çalışın.
  • Daha az yol yaparak diğer binalar için daha fazla alan elde edersiniz. Şehir planınızı iyi yapın.
  • Daha uzun süre oynamamayı planlıyorsanız, kaynak üretimini mümkün olan en uzun sürede ayarlayın. Bu sayede gelirinizi en üst düzeye çıkaracaksınız.
  • PVE savaşlarınızı daha iyi planlamak için savaşa girebilir, savaş alanını kontrol edebilir, teslim olabilir ve daha sonra savaşa tekrar girebilirsiniz.
  • PVP rakiplerinizi akıllıca seçmeye çalışın. Kendinizden güçlü rakiplere savaş ilan etmeden önce iki kere düşünün.