Fornite Nihayet Lansmandan Yaklaşık Üç Yıl Sonra Erken Erişim'den Ayrılıyor

Fornite Nihayet Lansmandan Yaklaşık Üç Yıl Sonra Erken Erişim'den Ayrılıyor

Günümüzün en popüler battle royale oyunlarından biri olan Fornite, nihayet Erken Erişim'den çıkıyor.

Epic Games Salı günü yaptığı açıklamada, battle royale oyunu Fornite'ın, Creative ve Save the World oyun modlarının hepsinin Erken Erişim'den ayrıldığını söyledi. Fornite 25 Temmuz 2017'de piyasaya sürüldü ve yeni özellikler, kaplamalar ve karakterlerle düzenli olarak güncellemeler aldı. Ayrıca 250 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.

Epic ayrıca Battle Royale'dan çok daha az popüler bir PvE modu olan Save the World'ün, ücretsiz oynanabilir bir hale getirmek yerine ileriye dönük bir satın alma seçeneği olarak kalacağını söyledi.

Şirket, Save the World'ün ana hikayesinin artık “tamamlandığını” ve oyun modu için yeni içerik geliştirmesini yavaşlatacağını söyledi.

Epic Games, geçtiğimiz yıllarda Save the World'ün 2018'de oynaması ücretsiz hale getirileceğini söyledi. Bununla birlikte 2018'in sonunda, Epic ani bir kararla oyuncuların modu oynaması için Fornite Founder's Pack için 40$ ödeme yapma zorunluluğu getirdi.

Epic Games, Salı günü modun ücretsiz hale gelmesini bekleyen oyuncuların eleştirilerini bastırmak için, Founder's Pack'i satın alan herkesin paketlerinin otomatik olarak yükseltileceğini ve tüm ödüllerin ücretsiz olarak açılacağını söyeldi. 

Ayrıca Epic, Ventures adında yeni bir Fornite özelliği üzerinde çalıştığını söyledi. Geliştirme devam ederken şirketin paylaşacağı daha fazla detay olacak, ancak Ventures'ın oyuncuların yeni silahlar bulmak ve ödüller kazanmak için üstesinden gelmeleri gereken çeşitli zorlukları içeren “sezon boyu geziler” olacağını söyeldi. Ayrıca yeni özellikle alakalı herhangi bir çıkış tarihi açıklanmadı.