Fornite Polis Arabalarını Kaldırıyor

Fornite Polis Arabalarını Kaldırıyor

Polis arabaları Epic'in son derece popüler battle royale oyunu Fornite'dan kaldırıldı, oyuncular ise bu değişikliği Bölüm 2 Sezon 3 güncellemesinin yayınlanmasının ardından farkettiler.

Oyuna bağlı bir kaynak, oyundaki polis arabalarının kaldırılamasının nedenini Minnesota'daki polis memurlarının George Floyd'u öldürmesine tepki olduğunu belirtti. Bununla birlikte, kaynak Epic Games'in “siyasi bir açıklama” yapmaya çalışmadığını, bunun yerine günümüzde devam eden “sorunlara duyarlı” olmaya çalıştığını söyledi.

Bu yılın başlarında, Epic Games CEO'su Tim Sweeney oyundaki politika hakkında konuşmuştu. “Eğer bir oyun siyasetle uğraşması için, oyundaki tasarımcıların içinden gelmeli ve bölümden kâr elde etmek isteyen pazarlama departmanları karışmamalıdır.”

Epic Games, polis arabalarının Fornite'dan kaldırılması hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Fornite, George Floyd'un ölümünden sonra Black Lives Matter hareketine destek veren ilk oyun değil. Call of Duty: Modern Warfare ve NHL 21 gibi oyunlarda bu harekete destek vermek için oyun içerisine bazı yazılar ekledi. Çok sayıda oyun şirketi ise Black Lives Matter ve dünyadaki diğer ırkçılıkla mücadele eden organizasyonlara bağışta bulundu.