Fortnite, Artık Düşük Donanımlı Bilgisayarlarda Daha İyi Çalışacak

Fortnite, Artık Düşük Donanımlı Bilgisayarlarda Daha İyi Çalışacak

Epic Games, daha düşük özellikli donanıma sahip oyunculara yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Geliştirici Epic Games, Fortnite'ın eski bilgisayarlarda daha iyi çalışmasını sağlamak için bazı ince ayarlar yapmaya devam ediyor.

Stüdyo, web sitesindeki bir gönderide, battle royale oyununun daha düşük özellikli donanımlarda daha iyi çalışmasını sağlayan isteğe bağlı Performans Modunu duyurdu. Fornite'ın daha iyi performansla çalışmasını isteyen kullanıcılar CPU ve GPU taleplerini hafifletmek için görsel kaliteden vazgeçiyor.

Bu yeniliği etkinleştirmek için kaydolmanız gerekiyor. Bunu yapmak için Epic Games Launcher'a gidin ve Kütüphanede Fornite'ın yanındaki üç noktaya tıklayın. Oradan Seçenekler'e tıklayın ve Yüksek Çözünürlüklü Dokuları kaldırma, depolama alanında 14 GB tasarruf ve sabit sürücünüzdeki toplam Fornite boyutunu yalnızca 17 GB'a getirmek seçeneği sunulacak.

Epic ayrıca eski donanımlarda Fornite oynayanların daha akıcı bir oyun deneyimi yaşamaları içni SSD kullanamsını ve en az 6 GB RAM'e sahip olmalarını öneriyor.

Epic, “Performans modu, kare hızını artırmak için oyun içi görsel kaliteyi düşürüyor ve kullanıcıların Fornite sistem gereksinimlerini karşıladıkları sürece oyuna girmeleri ve oyunu deneyimlemeleri için harika bir yoldur” açıklamasını yaptı.

“Yüksek çözünürlüklü dokuları kaldırma seçeneğinin yanı sıra, oyuncular artık her zamankinden daha hızlı giriş yapabilir ve yine de istendiği gibi oyunun tadını çıkarabilir.”

Oyun şirketlerinin sunulan en yeni ve en güçlü teknolojileri desteklediği görmeyi beklerken, Epic'in Fornite'ı alt uç teknolojide de değerli bir deneyim haline getirmek istediği görmek oldukça güzel bir detay.