Fortnite’ın Yeni Infinity Blade Silahı Nerf Oluyor

Fortnite’ın Yeni Infinity Blade Silahı Nerf Oluyor

Fortnite Infinity Blade Nerf Alıyor

Fortnite Infinity Blade Nerf Alıyor

Epic Games, Fortnite‘ın yeni piyasaya sürülen Infinity Blade‘i için geri bildirim aldı. Bu Efsanevi silah çılgınca popüler battle royale başlığında ilk kılıç olma ayrıcalığına sahipti. Ancak gelişi, oyunu Fortnite hayranlarının pek takdir etmediği bir şekilde etkiledi. İnanılmaz derecede güçlü olmakla kalmıyor, aynı zamanda çoğu oyuncu tamamen onu almaya odaklanıyor ve bu da oyunun rekabetçi niteliğini bozuyor.

Reddit’teki geri bildirime yanıt vererek Epic, Infinity Blade ve oyuncuları Marvel kötü adam Thanos‘a dönüştüren Infinity Gauntlet gibi Mythical öğelerinin oyunda benzersiz bir etkileşim şekli sunduğunu açıkladı.

Stüdyo, “Oynanıştaki Mythic öğelerin varlığı, Legendary öğe işlevinin üzerinde bir adım ve görmeye devam edeceğiniz bir şey sağlamaktır. Bizim için bu, oyunla etkileşime girenlerin oyunun şeklini değiştirmek anlamına gelir. Bu katmanda yer alan öğelerin eklenmesi, haritayla etkileşimde bulunmak için yeni ve lezzetli yollar sağlar ve genellikle normal modda varsayılan oynatmayı sallar.” diyor.

Infinity Blade’i özel olarak ele alan Epic, yapıları inşa etmekten ve kaynakları toplamaktan herkesi alıkoyan silahın etkinliğini azaltmayı planladığını söyledi. Epic, “Infinity Blade’i tasarlarken amaç, sağladığı büyük kabiliyeti dengelemek için bir risk taşıyan bir silah sağlamaktı. Ama hasat/inşa etme yeteneği bu riskin büyük bir kısmını ortadan kaldırır. Hasat/inşa etme kabiliyetini ortadan kaldırarak, Infinity Blade’e, sahip olmak için riskli hissettiği yere ayarlamayı umuyoruz.” diye açıkladı.

Henüz bu değişikliğin ne zaman uygulanacağına dair bir söz yok. Fakat Epic, Blade’in oyun içinde nasıl çalıştığını izlemeyi ve gerektiğinde daha fazla ayarlama yapmayı sürdürmeye söz verdi. Ayrıca önümüzdeki hafta başlarında Fortnite’da yeni ürünlere, güncellemelere ve mevsimlere ilişkin rekabetçi felsefesi hakkında daha fazla bilgi vermeyi planladığını söyledi.

Infinity Blade 13 Aralık’ta Fortnite’te tanıtıldı. Epic aynı gün, Apple App Store’daki Infinity Blade mobil oyun serisindeki tüm oyunları kaldırmıştı.