From Software, Elden Ring IP’inin şimdi tek sahibi gibi görünüyor

From Software, Elden Ring IP’inin şimdi tek sahibi gibi görünüyor

FromSoftware, Demon’s Souls ve Dark Souls gibi birkaç klasik franchise yaratsa da, bunların hiçbirinin tam kontrolüne sahip değil çünkü bunlar sırasıyla Sony ve Bandai Namco’ya aittir. Ancak şimdi stüdyonun ana IP’lerinden birini almış gibi görünüyor.

Stüdyonun son çıkardığı oyuncusu Elden Ring başlangıçta Bandai Namco’nun bir franchise’ıydı, ancak son marka tescil sitesindeki güncelleme bundan artık böyle olmadığını gösteriyor. Şu anda FromSoftware resmi belgelerde Elden Ring’in tek sahibi olarak listeleniyor.

Marka web sitesinde mülkiyet haklarının 12 Nisan 2023 tarihinde devredildiği belirtilmektedir: Bandai Namco, Elden Ring IP haklarının kontrolünü FromSoftware şirketine devretti. Anlaşmanın yapıldığı veya stüdyonun bu fikri mülkiyet haklarını sadece satın aldığı henüz bilinmiyor..

12/04/2023 tarihinde kaydedilen mülkiyet devri, Bandai Namco’dan FromSoftware’ye sahip değişikliğinin nedeni oldu.

2022 yılında Sony ve Tencent, FromSoftware’in ana şirketi Kadokawa’nın hissedarları haline geldi. Şirketin ifadesine göre, bu yatırımların oyun geliştirmesine yardımcı olacağı ve kendi oyunlarını yayınlama yeteneğini artıracağı belirtilmiştir. Bu da Elden Ring’in Bandai Namco’nun katılımı olmadan gelecekte devam edeceği anlamına gelmektedir.

Bu hafta Bandai, finansal raporunu yayınladı ve şirket, Elden Ring için bu finansal yıl için planlanan DLC’nin çıkışını içeren beklentilerini düşürdü. IP’nin kaybedilmesi kesinlikle bu değişimi açıklıyor ve Bandai, stratejisini değiştirerek daha kaliteli oyunların piyasaya sürülmesine odaklanacağını söyledi.