FromSoftware Elden Ring 2 veya başka bir DLC geliştirme planı yapmıyor

FromSoftware Elden Ring 2 veya başka bir DLC geliştirme planı yapmıyor

Görünüşe göre Elden Ring’in yönetmeni Hidetaka Miyazaki’nin yaptığı son röportajda duyulan haberler pek hoş olmadı.

IGN Japan’ın yaptığı röportajda Miyazaki, Elden Ring’in sevilen fantastik rol yapma oyununun geliştiricisi FromSoftware’nin, hikayeyi devam ettirmek ve hayranlarını tekrar memnun etmek için ne bir devam oyunu ne de ikinci bir ek paket planlamadığını açıkladı.

“Elden Ring hakkında bu konuda nihai bir şey söylemek istemedik. Dark Souls 3’ün sonunda da benzer bir şey dedik. O dönemde böyle bir şeyi dışlamak veya kesin bir şey söylemek istemedik. Elden Ring için de benzer durum söz konusu. Tüm olasılıkları kapatmak istemiyoruz. Belki de gelecekte yeni fikirler ortaya çıkar. Şu an için ikinci bir ek paket veya devam oyunu yapma planımız yok, ancak kesinlikle bu olasılığı dışlamak istemiyoruz. Belki ileride bir şeyler düşünebiliriz.”

Ancak, bir ResetEra kullanıcısının çevirisine göre, Miyazaki “şu anki planlar” dedi, bu da devam oyunu umudunun hala var olduğu anlamına geliyor, ancak şu anki koşullarda herhangi bir plan yapmanın zor olduğu anlaşılıyor. From Software’ın bu oyunun büyük başarısına rağmen, Elden Ring’in hak ettiği devam oyunu alamaması çok üzücü olacaktır. 23 milyondan fazla satış ve övgülerle dolu eleştirilere rağmen, bu şu ana kadar From Software’ın en başarılı projesi olarak kalmaktadır.

FromSoftware’ın oyunlarına bakarsak, Sekiro’nun hiçbir ek paketi yoktu, Dark Souls 3’ün ise Ashes of Ariandel ve The Ringed City olmak üzere iki ek paketi vardı. Daha da geriye gidersek, Bloodborne’un bir ek paketi ve Dark Souls 2’nin üç ek paketi vardı. Genel olarak, FromSoftware’ın oyunları için yayınlanan içerik miktarında belirli bir düzenlilik yoktur.

Erdtree’nin Gölgesi’nin yayınlanma tarihi 21 Haziran 2024 olarak belirlendi.