FromSoftware’den Kült Oyun Bloodborne, 9 Yıl Önce Çıktı.

FromSoftware’den Kült Oyun Bloodborne, 9 Yıl Önce Çıktı.

24 Mart 2015’te, tam 9 yıl önce, FromSoftware stüdyosundan destek alarak Sony Japan tarafından PS4 için özel olarak yayınlanan efsanevi oyunun çıkışı gerçekleşti.

Expedition/RPG Hidetaki Miyadzaki tarafından yazılan aksiyonunun Yarnam adlı hayali bir şehirdeki veba salgını ile gerçekleştiği görülüyor. Şehre, hastalığını iyileştirmek için gelen bir gezgin, oradaki kan transfüzyonu ritüeli sonucunda canavar avcısı olur.

Oyun Soulslayer’lar arasında hemen favorilerden biri haline geldi ve oyuncular ve eleştirmenler tarafından çok yüksek puanlar aldı: Metacritic‘te eleştirmenlerden 92 ve oyunculardan 9/10 puan aldı. Oyunun çıkış yılında birçok Yılın Oyunu ödülünü ve yalnızca The Witcher 3: Wild Hunt ve Fallout 4’ten geri kalarak üçüncü sırayı aldı.

Geçen yıl Insomniac Games belgelerinin sızdırılmasının ardından, oyunun toplam satışlarının şu anda 7,5 milyon kopyayı aştığı bilinmektedir.

Oyun, Sony’nin en yüksek kaliteli özel oyunlarından biri olmasına rağmen, hayranların beklentilerine rağmen hala bir yeniden yapım, bir remaster veya PS5 için bir yama almadı. Durumun önümüzdeki birkaç yılda değişmesi muhtemeldir çünkü Sony bir film planladı ve söylentilere göre aynı zamanda bir oyun yeniden yapımı da olasıdır.

Her ne olursa olsun, oyun oyun endüstrisinde ve hayranların kalplerinde sonsuza kadar iz bıraktı.