Funcom, Dune: Uyanış için Acele Etmeyip, Conan Exiles’de Olduğu Gibi Çöp Değil, Parlatılmış Bir Oyun İstiyor

Funcom, Dune: Uyanış için Acele Etmeyip, Conan Exiles’de Olduğu Gibi Çöp Değil, Parlatılmış Bir Oyun İstiyor

Dune Awakening – Funcom tarafından geliştirilen yeni bir hayatta kalma oyunu, Conan Exiles ile tanınan bir yapımcı. Oyunun kendine özgü bir hayran kitlesi var, ancak genellikle oldukça ham bir ürün olarak kabul ediliyor. Dune Awakening de aynı şekilde mi olacak? Funcom, daha cilalı bir şeyler yaratmak istediğini belirterek oyunun piyasaya sürülmesinde acele etmek istemediğini söylüyor.

WCCFtech’e verdiği röportajda Dune Awakening’in yaratıcı direktörü Joel Bylos, oyunun 2024 yılında piyasaya çıkıp çıkmayacağı sorusuna şu şekilde yanıtladı:

Harika bir soru. Çok merak ediyorum. Bilmiyorum. Hazır olana kadar oyunu piyasaya sürmek istemiyoruz. Conan Exiles oynayan var mı aranızda? Bizim biraz ilginç fikirleri olan, ancak sonuç olarak pek de iyi olmayan biri olduğumuz reputasyonumuz var. Ben o “biraz iyi olmayan” kısmı atmayı tercih ederim. Gerçekten önemsediği bir oyunu Funcom olarak piyasaya sürmek isterim. Şirket olarak büyüdük. Gerçekten ilginç bir hayatta kalma deneyimi sunabileceğimizi düşünüyorum.

Bylos ayrıca şunları söyledi:

Bu harika bir IP. Şu anda çok popüler. 2019’da bu IP’yi aldığımızda film geleceğini biliyorduk.

Filmin şu anki durumu gibi bir film olacağını bilmiyorduk. O çok büyük bir şey haline geldi. Bu bize daha fazla baskı yapıyor ve elbette bunu hissediyoruz. Bu nedenle hayranların Dune’un fantezilerini gerçekleştirebilecek bir oyun olacağından emin olmak istiyorum.

Filmlerin başarısı kesinlikle Funcom için bir yardım oldu, çünkü şimdi daha öncekinden daha büyük bir kitleye sahipler. Ancak yönetmenin belirttiği gibi, bu artık hayranlar için daha talepkar olacakları anlamına geliyor, çünkü artık “Dune” ile daha güçlü bir bağları var, ikinci filmin rekor gişe hasılatı topladığı bir seriden.