Game Informer, Stellar Blade’in oyun oynanışını tanıttı

Game Informer, Stellar Blade’in oyun oynanışını tanıttı

PlayStation 5 için 26 Nisan’da çıkacak olan Stellar Blade’in demosu yayınlanacak ve oyunculara oyunun ilk saatini deneme fırsatı sunacak. Demoyu beklerken, 29 Mart Cuma günü gazetecilere erken erişim sağlandı ve GameInformer yayıncısı yeni oynanış videosunu paylaştı.

Stellar Blade’in savaş sistemi, Sekiro: Shadows Die Twice’ı hatırlatan derin parry ve dodge mekaniği ile dinamik saldırıları birleştiriyor. Oyuncular farklı silah türlerine erişebilir, her biri farklı özelliklere ve kombolara sahiptir.

Projede ilham kaynağı olmasına rağmen, Stellar Blade’deki savaşlar genellikle daha düşünülmüş ve yavaş olsa da, özellikle büyük düşmanlarla karşılaştığınızda dikkatli olmanız gerekir. Parry yapmak özellikle faydalıdır, çünkü büyük hasar vermek için beceriyi şarj etmenizi sağlar, bazı patronlarda gösterildiği gibi.

Standart dodge’un yanı sıra, oyunda iki benzersiz parry hareketi bulunmaktadır: Blink, düşmanın arkasına teleport etmenizi sağlar ve Repulse, rakipleri uzaklaştıran bir saldırı dalgası oluşturur. Enerji çubuğunu doldurarak, oyuncular düşman saldırılarını kesmek, onları sersemletmek veya güçlü darbeler indirmek için özel beta yeteneklerini kullanabilirler.

Stellar Blade’de Normal Mod ve Story Mode olmak üzere iki zorluk seviyesi vardır. Normal modda, düşmanlar dikkatli olmazsanız sizi öldürebilir. Boss’lar da ilk denemelerinizde zor olacaktır. Story Mode’da, oyun gazetecilere daha hoşgörülü göründü ve QTE modunda doğru zamanda parry ve dodge için Action Assist adlı bir erişilebilirlik seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Stellar Blade demosu, oyunculara oyun dünyasının bir kısmını keşfetme, düşmanlarla savaşma, bulmacaları çözme ve sırları keşfetme imkanı sunuyor. Oldukça lineer olmasına rağmen, yeni düşmanlar ve gizli hazinelerle dolu alternatif yollar bulunmaktadır. Kamp alanlarında dinlenebilir, sağlığınızı yenileyebilir, becerilerinizi geliştirebilir ve oyun dünyası hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.