Game of Thrones Sezon 7 Finali Ölüm Sahnesi İle İlgili Senaristler Konuştu

Game of Thrones Sezon 7 Finali Ölüm Sahnesi İle İlgili Senaristler Konuştu

Game of Thrones 7. Sezonu sona erdi ve son sezon olan 8. Sezon için belirsiz bir bekleyiş başladı. Belirli bir karakterin Bölüm 7‘deki bir ölüm manzarası sonrasında önümüzdeki sezon olmayacağından eminiz. Bu olayla ilgili olarak oluşturucular David Benioff ve DB Weiss, olayların nasıl ve neden olduğuyla ilgili bazı düşüncelerini paylaştı. 

Bölüm 7, dizinin en etkileyici karakterlerinden biri olan Lord Petyr “Littlefinger” Baelish‘in sonunun gelmesi oldu. Dizideki bir çok olayla bağlantısı olan hatta bir çoğunu kendisi oluşturan en etkili karakterlerden biriydi. 

Benioff, EW ile yaptığı bir röportajda eleme sistemini, ekran süresinin nispeten az olmasına rağmen “yapmak zorunda olduğumuz daha sert ölümlerden biriydi” olarak nitelendirdi.  “Littlefinger, diziyi düşündüğümüzde insanlar hakkında konuştuklarında çok büyük tezgahlar planlayan bir karakter; Aidan Gillen (Littlefinger) bunun için borçluyuz. Her sahnesinde, düşünüp taşınıyor, planlar yapıyor ve her zaman sahnenin merkezinde; tıpkı finaldeki son sahnesi gibi, tamamen büyüleyici.” 

Benioff, kendisinin ve Weiss’in The Wire‘daki rolüyle Gillen’e hayran olduklarını söyledi. Littlefinger’in başarısının çoğunu Gillen’ın performansına odaklı olarak nitelendiriyorlar. Benioff, “O, gösteriye iyi bir şey vereceğini bildiğiniz adamlardan sadece biri” dedi. “Ve Aidan’ın dizide size nasıl performans sergileyeceğini bilmiyorsunuz. Bu dizinin gösterişini iyileştiriyor. Bunun için başarıdaki kredinin çoğu Aidan’a gidiyor.” 

Weiss ekledi, “Performansında böylesine güzel bir tuhaflık olduğuna ve neredeyse tamamıyla karakterine odaklandığı şeyden geldiğini yinelemek isterim. Yaptığı her şey dokunulmaz.” 

Benioff, EW’ye verdiği demeçte, “Yolculuk için Littlefinger’ı sevdik, ancak yanlış kızlara bulaştı” dedi. 

Game of Thrones Sezon 7 Finali

Game of Thrones Sezon 7 Finali

Petyr Baelish

Petyr Baelish

Littlefinger

Littlefinger