Game of Thrones Sezon 7 İçin Akıllarda Kalan Sorular

Game of Thrones Sezon 7 İçin Akıllarda Kalan Sorular

Final Gerilimi

Final Gerilimi

Game of Thrones Sezon 7 finaliEjderha ve Kurt“, sezonun başından beri sürekli bulunan sorunlara rağmen en iyi bölümlerden biriydi. Ve Sezon 7 tamamlandığında, yalnızca Game of Thrones’un altı bölümü kalmış oldu. Başlamasına da epey bir süre var. 

Neyse ki Game of Thrones cevaplanması için bir sürü soru bıraktı. Nihayet Jon Snow‘un gerçek kimliğini, Ak Gezenler‘in nereden geldiğini ve duvarın yıkılabileceğini öğrendik. Ama yine de Game of Thrones Sezon 7‘de havaya asılı bazı sorular kaldı.

Bizler de bu soruları derleyip tahminlerle cevaplandırmaya çalıştık. 

1. Starklar Ne Zaman Beraber Çalışmaya Başladı ?

1. Starklar Ne Zaman Beraber Çalışmaya Başladı ?

Game of Thrones Sezon 7 Finali‘ne giren en büyük sorulardan biri, Winterfell‘deki Stark kardeşlerin Littlefinger‘e karşı gizlice birlikte çalışıp çalışmadığıydı. Bran’ın ormanda yalnız oturduğu sezonun büyük bölümünde Arya, Sansa‘ya kin tutuyordu ve Sansa hala Littlefinger’e güveniyordu. Sonunda ise beraber çalıştıkları ortaya çıktı, ama bu ne zaman başladı?

Aktör Isaac Hempstead-Wright, finalde büyük olasılıkla bu sorunun cevabını dile getiren bir silinmiş sahne olduğunu söyledi: Aktör Isaac Hempstead-Wright, Sansa’nın yardım isteyip tüm karmaşayı çözmek üzere Bran’ın yanına geldiğini söyledi. Bunun yerine, sahne ekran dışına çıkarılarak soru izleyicilerin zihinlerine bırakıldı.

2. Bran’ın Gücünün Kuralları Neler ?

2. Bran'ın Gücünün Kuralları Neler ?

Bran’ın Game of Thrones ile ilgili güçleri konusunda hala bazı sorularımız var. Kitaplarda “Yeşil Görüş” şimdiye kadar çoğunlukla Büvet ağaçlarının gözünden bakmakla sınırlıydı, ancak dizide kurallar daha az gibi. 

Bran finalde gördüğümüz gibi, nereden bakacağını bilmesine rağmen, temelde şimdiye kadar yapılmış olan her şeyi bir şekilde görebiliyor. Ayrıca diğer yaratıklara “savrulma” yapabiliyor ve bedenlerini, kuzguncuklardan Hodor‘a (Saygılar) kadar kontrol edebiliyor. Ama Bran geleceği görebilir mi, kısa belirtilerin ötesinde geleceğe yönelik belirti gibi kehanetler olabilir mi? Warg olarak insanların içine veya ölümsüz yaratıkların içine savrulabilir mi? Mesela Ejderha gibi? Umarım bunları Game of Thrones Sezon 8‘de öğrenebiliriz.

3. Hayalet Nerede ?

3. Hayalet Nerede ?

Game of Thrones 6. sezondan beri hayaleti görmedik. Jon Aegon‘un kurdu nerede?

Görünüşe göre Game of Thrones Eş-Yönetici Yapımcısı Bryan Cogman’a göre Sezon 7 Bölüm 2 “Stormborn” da neredeyse hayaleti görecekmişiz. Açıklamasında bir Jon/Hayalet sahnesi çektiklerini ama yapamadıklarını söyledi. 

Hayalet büyük olasılıkla CGI bütçesinin bu yıl ejderhalara gitmesi gereken bir kazazedeydi. Umarız onu Game of Thrones Sezon 8‘de tekrar görürüz. 

4. Kitaplarda İsmi Aegon Olabilir mi ?

4. Kitaplarda İsmi Aegon Olabilir mi ?

Sezon 7 finalinde Aegon Targaryen olarak ortaya çıkarılan Jon Snow‘un gerçek ismi Buz ve Ateş Şarkısı‘nda aynı olabilir mi diye bazı tartışmalar yapıldı. Bununla ilgili en büyük sorun Jon’un, babası Rhaegar Targaryen’in ve Elia Martell’in oğlu olan Aegon’un adını alan üvey bir kardeşi olması. (Bu karakter Aegon VI adında ve kitaplarda önemlidir, ancak onunla ilgili bir hikaye dizide gösterilmedi.) 

Büyük soru, Lyanna Stark‘ın üvey kardeşinin adı Aegon olduğu halde oğlu için Aegon adını gerçekten seçip seçmediğidir. Belki de Elia’yla birlikte olan Rhaegar’ın oğlunun sözde öldüğünü biliyor olabilirdi. Ned Stark ona ulaştığında da savaş zaten bitmişti. Muhtemelen o an en popüler Targaryen adı olan Aegon seçti. 

Veya, gerçek adı kitaplarda tamamen farklı olabilir. Maalesef, George R.R. Martin‘in kitapları yazmayı bitirinceye kadar öğrenemeyeceğiz.  

5. Ejderha Olmasaydı Gece Kralı’nın Planı Neydi ?

5. Ejderha Olmasaydı Gece Kralı'nın Planı Neydi ?

Seri boyunca büyük bir soru, Westeros‘u Kuzey’in soğuk bölgelerinden ayıran muazzam, sihirli Duvar’ın aşağı inmesine ne neden olabilirdi. Sezon 7 finalinde cevaplandı: Bir ölümsüz ejderha ateşi

Bu harika, dramatik ve eğlenceliydi, ama Dany ejderhalarından birini öldürmeden ve Night King (Gece Kralı) kendisi için yeniden canlandırmadan önce Night King’in planı tam olarak neydi? Bu adil bir soru, ancak cevap muhtemelen basit: Duvar Fırtınası yapacaktı ve canlandırdığı devler kapıları zorla açacaklardı. Duvarın içi sihirli olduğu düşünülürse, sihir onları geçirmeyi engelliyor, ancak bu insanlar buna inandıkları için böyle. Doğru olduğu anlamına gelmez. 

Öte yandan, bazı hayranlar Night King’in kendine özgü görme yeteneklerine sahip olduğunu düşünüyorlardı. Belki Dany’nin sonunda ona bir ejderha getireceğini biliyordu ve bu da onun planıydı. Umutla daha fazla bilgi için, Game of Thrones Sezon 8‘i bekleyeceğiz. 

6. Tormund ve Beric Öldü mü ?

6. Tormund ve Beric Öldü mü ?

Herkesin en sevdiği vahşi Tormund ve onun yardımcı arkadaşı Beric‘i gördüğümüz en son sahnede, onların altına çökmeye başlayan Duvarın tepesinden atlıyorlardı. Game of Thrones Season 7‘den çıkan en büyük sorulardan birisi ve cevabı hayatta kaldıkları yönünde. 

Bölümün kendisinden anlaşılacağı gibi, bu pek mümkün görünmüyor, çünkü Duvar’ın büyük bir kısmı ayaktaydı. Bununla birlikte onları öldüğünü görmedik, bu yüzden hala hayatta olabilirler. Ama yine de kim bilebilir? Sezon 8’de öğreneceğiz. 

7. Tyrion Neden Jon ve Dany Hakkında O Kadar Delirmiş Görünüyordu ?

7. Tyrion Neden Jon ve Dany Hakkında O Kadar Delirmiş Görünüyordu ?

Sona erdiğinden beri, Game of Thrones izleyicileri neden Jon, Dany‘nin odasına girdiğinde Tyrion‘un bu kadar endişe ettiğini sorguluyorlar. En basit teori, ilişkilerinin zorlaşacağından endişelidir. Ayrıca biliyoruz ki yakınlarda Dany’nin halefi olarak kimi seçeceğini düşünüyor ve bir teori şu anki monarşi yerine bir demokrasi kurmak için Dany’yi zorlamaya çalışıyor. Dany saf bir Targaryen bebeğini ortaya çıkarırsa, bu muhtemelen olmayacak. 

Sonra aktör Peter Dinklage’in HBO’daki bir videoda kendi sözleri var: “İlgili herkes için tehlikeli. Şu an ikisi için de iyi olduğuna eminim, ancak bunun ne kadar güzel olabileceğinin rahatlığını bile yaşayamazsınız. Bu Game of Thrones.”

Gelecek sezon Tyrion’u ne kadar ilgilendirip ilgilendirmediğini öğreneceğiz.

8. Demir Tahtın Varisi Kimdir ?

8. Demir Tahtın Varisi Kimdir ?

Game of Thrones için belki de en önemli soru Demir Tahtın gerçek varisi kim? Jon’nu körü körüne Targaryen olduğu için kral ilan eden bazı hayranları olduğunu biliyoruz; ancak Westeros’un varis kurallarını yorumladığınızda bu durum zorunlu değil. 

Targaryenlar‘ın öldüğü sıraya dikkat etmek önemlidir: Önce Robert Baratheon Trident’teki Prens Rhaegar‘ı öldürdü, sonra Jaime Lannister Kral Aerys‘i taht odasında bıçakladı ve Jon doğdu. Dany ise aylar sonra doğdu, çünkü isyan başladığı sıralarda annesi hamile kalmıştı. Böylece Jon daha önce doğdu. 

Ancak teknik olarak, Viserys (Dany’in Sezon 1’da ölen kardeşi), hayatta iken krallık hakkına sahipti. Çünkü abisi Rhaegar, babası Mad King, Jaime Lannister tarafından öldürüldüğünde zaten ölmüştü. Bu durumda Viserys öldüğünde taht onun küçük kız kardeşine mi, yoksa ölü ağabeyinin oğluna mı geçmeli? Sezon 8’in cevaplaması gereken bir soru da budur. O zamana kadar sadece tartışabilir ve merak edebiliriz.