Game Pass Sayesinde Star Wars Jedi: Survivor Oynayanların Sayısı %500 Arttı.

Game Pass Sayesinde Star Wars Jedi: Survivor Oynayanların Sayısı %500 Arttı.

Star Wars Jedi: Survivor – Star Wars franchisesi için en büyük oyun yayınlarından biri. Oyunun piyasaya sürülmesinden sonra birçok hayranı oldu ve mükemmel satışlar göstererek Respawn Entertainment’ın en popüler projelernden biri haline geldi. Yayınlanmasından bir yıl sonra, yaratıcılar oyunu EA Play ve Game Pass’te yayınlamaya karar verdiler. Bu karar açıkça başarılı oldu: oyundaki oyuncu sayısının artışı %570,4 oldu.

TrueAchievements portalı, Xbox platformundaki 2,5 milyondan fazla hesabın verilerini inceleyerek, Star Wars Jedi: Survivor’ün servise çıkmadan önce Xbox’ta en çok oynanan oyunlar listesinde 127. sırada olduğunu bildirdi. Oyun servise sürüldükten sonra Xbox’ta en çok oynanan oyunlar listesinde 20. sıraya yükseldi. Bu arada oyuncu sayısı bir önceki haftaya göre 5 kat arttı.

Aynı zamanda, Star Wars Jedi: Fallen Order da Steam’de küçük bir canlanma yaşıyor. Oyuna yakın zamana kadar genellikle 500-600 oyuncu girerken, şimdi Steam’de aktif olarak oynayan oyuncu sayısı 5.000’in üzerinde. Bu durum, Star Wars Jedi: Survivor’a olan mevcut ilgi ile ilgili olabilir, yeni başlayanların serinin başından başlamasına teşvik eden bir etken olabilir.

Geçmişte birçok oyun, Game Pass sayesinde erişilebilir hale gelmesine rağmen benzer sonuçlar göstermişti, Star Wars Jedi: Survivor ise hemen iki abonelik hizmetinde sunuluyor. PlayStation ve Steam kullanıcıları, EA Play aracılığıyla bu oyunu aynı derecede uygun fiyatla deneme şansına sahip. Bu nedenle, Respawn’ın oyununun tüm platformlarda benzer bir büyüme elde etmesi şaşırtıcı olmaz. Bu örnekte Game Pass ve aboneliklerin daha eski oyunları tanıtmaya nasıl yardımcı olduğunu açıkça görebilirsiniz.