Gamer Nedir? Gamer Ne Demek ?

Gamer Nedir?  Gamer Ne Demek ?

Gamer Nedir ?

Kimine göre gamer yukarıdaki tanımlara bakılmaksızın, herhangi bir oyunu oynayan kişilerdir. Yani herkes, kimilerine göre ise gamer olmak bir sanattır ve uzmanlık gerektirir. Yeni nesil veya eski oyunları oynayabilirler.Genellikle bütün oyun türleri hakkında bilgilidirler. Oyun haberlerini yakından takip eder, yeni çıkan oyun modlarını denerler.

Youtube kanalı olmayan, video çekmeyen kişilerin gamer olmadığını söylemek pek doğru olmaz. Gamerların asıl amacı oyun oynamaktır.Ancak bazı gamerlar yaşadığı heyecanları, takipçileri ile paylaşmak isterler.Bunun için bir youtube kanalı açabilir veya sitelerde makale yayınlayabilir. Gamerler ayrıca, amatör oyunculara yol göstermekte ve oyundan daha fazla zevk almasını sağlamaktadır.

İyi bir gamer olmak için, sürekli oyunlar hakkında araştırma yapmak ve bilgi edinmek gerekir.

Gamerlerin oynadığı oyun türlerine gelecek olursak:

Survival Gamer:

Sadece popüler hayatta kalma minecraft gibi oyunları oynarlar. Bu oyunları oyun konsolları veya bilgisayar üzerinden oynayabilirler.Günümüzdeki Türk gamerler, oyunları yüksek sistem özellikli bilgisayarlar üzerinden oynamaktadır.

Hub Gamer:

Yeni çıkan oyunları oynayan kişilerdir. Bu oyunları genellikle konsollar üzerinden oynarlar. En çok takipçiye sahip gamer kitlerinden birisidir.

Hardcore Gamer:

Genel oyunları oynayan gamerler. Genellikle takipçiler,oyunda geçemediği bölümleri bu gamerler aracılığı ile takip ederler.

Online Gamer:

Çevrim içi oyunları oynayan gamerlerdir. Genellikle takipçilerini oynadığı sunucuya çağırır eğlenceli bir ortam yaratırlar. Ayrıca sunucu sahipleri ile anlaşarak getirdiği oyuncu kitlesinden ücret alanlar bile vardır.

Sport Gamer:

Sadece spor oyunlarını oynayan gamerlerdir. Ancak ülkemizde spor, fifa gibi oyunları oynayan gamerler pek bulunmamaktadır. Bunun nedeni belki de heyecan yaratmaması olabilir. Bu tür oyunlarda herhangi bir bölüm ya da gizem bulunmadığından pek tutulmamaktadır.

MMO Gamer:

Sadece Knight, metin2 veya diğer Mmo oyunlarını oynayan gamerlerdir. Bu gamerlerin takipçileri oldukça fazladır. Çünkü oyuncular bu oyunlarda nerede nasıl davranacaklarını bilmez ve merak ederler. Ayrıca daha hızlı Char’ını geliştirmek isteyen oyuncular, öncelikle bu gamerlerden bilgi edinmektedir.

 

İyi bir youtube gamer’in özelliklerine gelecek olursa:

1.      İyi bir gamer, takipçilerinin yaş ortalamasını düşünerek kibar bil dil ile konuşur. Videolarında küfür etmezler.

2.      Oyunun bilinmeyenlerini takipçileri ile paylaşırlar. Böylece takipçiler oyun hakkında daha fazla bilgi edinirler.

3.      Sadece oyunu oynamak ile kalmayıp, oyun modlarını da denerler. Böylece takipçilerinin oyundan daha fazla zevk almasını sağlarlar.

4.      Youtube altında bulunan mantıklı yorumlara ve sorulara cevap verirler. Ayrıca takipçilerini sevindirecek davranışlar yaparlar.

5.      Diğer gamerler hakkında konuşmazlar, elinden geldiği kadar en kaliteli ve detaylı videolar oluşturmaya çalışırlar.

6.      Videolarında takipçilerini sıkılmasını engellemek için, zorlandığı bölümler keserler veya videoyu hızlandırarak geçerler.

Büyüyen ve sürekli gelişen dünyamızda, teknolojinin geliştiği gibi oyunlarda gelişmektedir. Her gün yeni nesil oyunlar çıkmakta vebu oyunlar hakkında meraklı olan oyuncular bulunmaktadır. Gamerler bu oyunculara yol göstermektedir.

Kısacası gamer olmakta bir meslektir.