Gazeteciler Alone in the Dark kültünün modern yeniden düşünülmesini soğuk karşıladı.

Gazeteciler Alone in the Dark kültünün modern yeniden düşünülmesini soğuk karşıladı.

İnceleme yasağının kalkmasıyla, Pieces Interactive ve THQ Nordic’in kült oyunu Alone in the Dark’ın nasıl bir şekilde yeniden yapıldığını anlayabiliyoruz.

Makalenin yazıldığı sırada Alone in the Dark’ın Metacritic’te 62 puan ve Open Criticte 66 puan aldığını görebiliriz (sadece %48’i oyunu geçmeye değer bulmuş), bu da oyunun bazı artıları olmasına rağmen çeşitli ciddi eksikliklere sahip olduğunu gösteriyor. Ancak ilginç bir şekilde bu, klasik üçlemenin piyasaya sürülmesinden bu yana başına gelen en iyi şeydir.

İncelemelere göz atarsak, şunları görüyoruz:

Spoiler

Harika fikirler ve zengin bir hikaye, vasat savaş mekaniği ve hayal kırıklığı yaratan bir sunumda kaybolmuş durumda.

Alone in the Dark, orijinalin doğru bir devamıdır, zeki bulmacalar ve Güney eyaletleri atmosferiyle büyüleyici bir deneyim sunar, ancak biraz hayal kırıklığı yaratan savaş mekaniğine sahiptir.

Pieces Interactive tarafından yeniden yapılan Alone in the Dark’ın temeli o kadar kusurludur ki, kesin bir öneri yapmak zordur, ancak klasik survival korku oyunlarını seven herkes, en azından lansmandan sonra birkaç yama ile, kendileri için nispeten tatmin edici bir deneyim bulacaktır. Savaş mekaniği kötü ve sizi pek korkutamaz, ancak oyunun temelindeki bulmaca çözme oynanışı harikadır. Sadece bu yüzden, yeterince beğenecek ve sevecek bir izleyici kitlesi bulacaktır.

Burada veteran oyuncuların takılacağı ve muhtemelen takılacağı parlak noktalar var, ancak Alone in the Dark, oyun için hayati öneme sahip çok sert ve pürüzlü görünüyor ki tüm potansiyelini tam olarak ortaya koymak için.

Yeni Alone in the Dark oyunu yavaş ilerliyor ve eylemi ikincil plandadır. Burada birçok bulmaca var ve bu bulmacaları çözmek için günlükleri, notları ve ipuçlarını okumanız gerekecek. Atmosfere, iyi yazılmış bir hikayeye, iki iyi düşünülmüş bakış açısına, harika müziğe ve sadece bulmacalara bayılacaksınız. Zombilere kafa atmak ve rahatlamak istiyor musunuz? Başka bir şey bulun.

Alone in the Dark, 20 Mart 2024 tarihinde PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X|S platformlarında piyasaya çıkacak.