Gears Of War’nun yaratıcısı, PG-13 derecelendirmesi olan bir film çekme fikrini reddetti.

Gears Of War’nun yaratıcısı, PG-13 derecelendirmesi olan bir film çekme fikrini reddetti.

Gears of War’ın yaratıcısı Cliff Bleszinski, yakın zamanda “Xbox Expansion Pass” adlı bir podcast’te Gears of War filmi-blockbuster’ın ilk planlarıyla ilgili eğlenceli bir hikaye anlattı.

Endüstri efsanesine göre, Jazz Jackrabbit gibi projelerle de ilgilenen yöneticiler, Gears serisini büyük ekranda PG-13 derecelendirmeyle daha erişilebilir hale getirmek istediler, ancak Cliffy B. buna izin vermedi:

İnsanlar testere görmek istiyor, çekirgeyi ortadan ikiye böldüğünde görmek istiyor, bu da R derecelendirmesi gerektiriyordu. [Yöneticiler] PG-13 sürümünü yapmak istediler, ben de, “Hayır, gidelim siz, adamlar” dedim.

Diğer bir sorun da filmin bağlı olduğu stüdyoların sayısıydı. Bleszinski, “Eğer sadece Legendary olsaydı”, başarılı olma şanslarının daha yüksek olacağını belirtti. Ayrıca Hollywood’un uyarlamalara daha iyi davranmaya başladığını kabul etti, son “Super Mario Kardeşler”in ve HBO’daki “The Last of Us”un başarısına atıfta bulunarak.

Gears film fikri nihayetinde reddedilmesine rağmen, Netflix’in yayın devi, geliştirici ekiple ortaklık içinde bir film ve animasyon dizisi yaratma konusunda onay verdi. Maalesef, henüz detaylar açıklanmış değil.