Gears Of War’un yaratıcısı, seri üzerinde tekrar çalışmaya hazır olduğunu tekrar belirtti.

Gears Of War’un yaratıcısı, seri üzerinde tekrar çalışmaya hazır olduğunu tekrar belirtti.

Gears of War’ın yaratıcısı Cliff Bleszinski, markaya geri dönmek istediğini birkaç kez tekrarladı ve şimdi bu görüşmeler tekrar ‘Xbox Expansion Pass’ podcastine katılırken gündeme geldi.

Xbox başkanı Phil Spencer’ın ona Microsoft’un IP’sini satın aldığını bildirdiği kısa bir hikayenin ardından, “markanın nasıl geliştirilebileceğine dair bir sürü fikri olduğunu” ve “birisi onunla iletişime geçerse sevineceğini” belirtti.

Ayrıca, Gears of War 4 ve Gears 5’i “iyi” oyunlar olarak görüyor, ancak onlarda “azıcık ruh eksikliği” olduğunu düşünüyor. Gears 5 hakkında daha detaylı konuşan Bleszinski, finali pek beğenmediğini ve geliştiricilerin anlatım açısından kendilerini bir köşeye sıkıştırdıklarını, “macera tarzını” seçtiklerini belirtti.

Bleszinski ayrıca, markanın ve topluluğunun geri dönüşünden PR açısından faydalanabileceğini düşünüyor – hayran tabanına atıfta bulunarak, bu durumun marka için “çok ama çok büyük” bir etkinlik olabileceğini düşünüyor.

Gears’in ilerleyen süreçte ne olacağı hakkında henüz pek bir şey bilmiyoruz, ancak The Coalition’ın yakın zamanda serinin yeni bir bölümü üzerinde çalışmak üzere yeni çalışanlar işe almaya başladığı biliniyor.