Geçtiğimiz Haftanın En Çok İndirilen Oyunu GTA 5 Oldu

Geçtiğimiz Haftanın En Çok İndirilen Oyunu GTA 5 Oldu

 Haftanın en çok satan oyunlar listesi güncellendi. Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Avustralya’da (EMEAA) haftanın en çok satan oyun listelerinde zirvede Rockstar Games’in fenomen oyunu GTA 5 bulunuyor. 17 Eylül 2013’te ilk olarak Playstation 3 ve Xbox One platformuna gelen oyun, daha sonra Playstation 4 ve PC platformları için çıkış yapan oyun bu sefer de listelerin başında yer alarak bizleri şaşırtmaya devam ediyor.

  PC platformu için piyasaya çıkmasının ardından adeta oyun dünyasına ikinci bir çıkış yapmayı başaran Grand Theft Auto V, en çok satan oyunlar sıralamasında uzun süre ilk sırada yer almıştı. Hala daha en çok satılan oyunlar arasında üst sıralarda yerini koruyor. Ayrıca noel döneminin de en fazla indirilen oyunu oldu. 

  Dijital oyun satışlarında Activision Blizzard, Bandai Namco, Capcom, EA, Sony, Square Enix, Ubisoft ve Warner Bros. gibi yayıncıların AAA oyunlarının indirme sayıları örnek alındı. Kutulu sürümlerde ise Avruba ülkeleri arasında en çok indirilen oyun EA’in futbol simülasyonu FIFA 20 oldu. Ayrıca Avrupa da en çok satan oyun da FIFA 20.

  Kutulu dijital satışlara baktığımızda FIFA 20 yine zirveye yerleşmeyi başardı. Toplam dijital oyun satışlarına göz attığımızda Grand Theft Auto V, Star Wars Jedi: Fallen Order’ın hemen arkasında 4. sırada yer alıyor. Bu yıla damgasını vuran Call of Duty: Modern Warfare ise FIFA 20’nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz Hafta Avrupa’da En Çok Satan Dijital ve Kutulu 10 Oyun

Geçtiğimiz Hafta Avrupa'da En Çok Satan Dijital ve Kutulu 10 Oyun

1. FIFA 20

2. Call of Duty: Modern Warfare

3. Star Wars Jedi: Fallen Order

4. Grand Theft Auto V

5. Luigi’s Mansion 3

6. Mario Kart 8 Deluxe

7. Just Dance 2020

8. Pokemon Sword

9. Red Dead Redemption 2

10. Mario & Sonic at the Olympic Games: Tokyo 2020