Geliştirici Alone in the Dark’ın Silent Hill ve Resident Evil’den farkını açıkladı.

Geliştirici Alone in the Dark’ın Silent Hill ve Resident Evil’den farkını açıkladı.

Rusya dilindeki uzmanlık alanlar gelişerek, hayatta kalma korku türünün yeniden canlanma çağında, Alone in the Dark, köklerini hatırlamak ve modern korku standartlarına yeni bir tanım getirmek için geri dönüyor. Orijinal olarak 1992’de MS-DOS bilgisayarlarda ilk kez ortaya çıkan oyun, o zamanlar henüz embriyonik aşamada olan türün kalelerinden biri haline geldi. Şimdi, yıllar sonra, yaratıcılar klasikleri modern teknolojiler ve anlatı ile hayata geri döndürmeyi, oyunculara eşsiz deneyimler sunmayı hedefliyorlar.

Oyunun yapımcısı Andreas Schmideker, Alone in the Dark’ı hala Resident Evil veya Silent Hill gibi oyunlarla karşılaştırdıklarını belirttiği Game Rant’a verdiği röportajda, serinin son bölümünün “benzersizliğini” koruyacağına vurgu yaptı. Oyun, korku hayatta kalma türündeki klasik unsurlara odaklanacak; ürkütücü keşifler, zorlu bulmacalar, gerilim dolu savaşlar ve üçüncü şahıs modern oyun süreci gibi unsurlarla derin bir hikaye sunacak.

Alone in the Dark’ın “teröre” odaklanmaması, psikolojik korku sunması planlanıyor, önemli rolleri David Harbour ve Jodie Comer gibi oyuncuların oynayacağı belirtiliyor. Yapımcıya göre, oyunculara bu hikaye ile ilişkilendirilmiş unutulmaz deneyimler sunacaklar. Bu yaklaşım, oyunculara korkuyu sadece Resident Evil serisinde tanınan korku unsurlarına dayanmak yerine, hikayeye dayalı olarak deneyimlemenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

Alone in the Dark’ın yeni bölümünün duyurusu, Dead Space ve Resident Evil 4 gibi güncellenmiş oyunlar sayesinde türün yeniden canlanma dönemini yaşadığı bir dönemde gerçekleşti. Alone in the Dark, korku oyunlarının pantheonunda tekrar yer edinebilecek mi? Bu sorunun cevabını çok yakında öğreneceğiz – 20 Mart 2024.