Ghost Recon: Breakpoint Steam’de Olmayacak

Ghost Recon: Breakpoint Steam’de Olmayacak

Ubisoft’un Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint açıklamasının duyurulması, dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların dikkatini çekti ve serinin hayranları, çoklu sonlar ve Ghost Recon: Breakpoint’in baskınları gibi sayısız yeni özelliği takdir edecekler. Bununla birlikte, PC, PlayStation 4 ve Xbox One’da piyasaya sürülecek olsa da, PC oyuncuları oyunu Steam’de kullanılamayacağından, dijital dağıtım platformu seçimini sınırlı bulabilir.

 

Önceki Ubisoft başlıkları Anno 1800 ve The Division 2 gibi, Ghost Recon: Breakpoint de PC’de sadece iki platformda mevcut olabilecek: Ubisoft’un hizmeti Uplay veya Epic Games Store. Ubisoft’un bu kararının arkasındaki motivasyonu tam olarak açıklanmadı, fakat Ubisoft’un şimdiye kadar oluşturduğu kalıbı göz önünde bulundurması da şaşırtıcı değil. Bir bakıma bu, önceki oyunların yalnızca kısa bir süre için (6 aydan bir yıla kadar) özel olduğu ve yalnızca o platformda mevcut olduğu anlamında Epic Games Store münhasırlığı değil. Burada durum farklı.

 

Bu şekilde, Ghost Recon: Breakpoint, öngörülebilir gelecekte herhangi bir noktada Steam’de görünmeyecektir. Epic Games CEO’su Tim Sweeney daha önce yaptığı açıklamada, Steam’in arkasındaki Valve’ın satışların daha az kesilmesi halinde şirketinin münhasırlık anlaşmaları yapmaktan vazgeçeceğini belirtti. Bununla birlikte, bu inanılmaz bir ihtimal gibi görünüyor ve gerçekleşse bile, Ubisoft’un Ghost Recon: Breakpoint gibi başlıkları platforma getirmeyi düşüneceği anlamına gelmiyor.

 

Oyuncuların nasıl Ghost Recon: Breakpoint oynamayı tercih etmelerine bakılmaksızın, 4 Ekim 2019’da platformlar arasında (elbette Steam hariç) piyasaya sürülmek üzere ayarlandı. Başlık hakkında şu anda çok az şey biliniyor olsa da, ne kadar tam açıklığa kavuşmasa da DLC’de daha sonra genişletilecek olan 5 karakter sınıfıyla başlayacağını biliyoruz.

 

Her ne nedenle olursa olsun Ubisoft’un en son Tom Clancy oyunuyla ilgilenenler için, geliştiricinin 13 dakikalık Ghost Recon: Breakpoint oynanış videosunu piyasaya sürdüğünü belirtmeye değer. Bu, Ubisoft’un önümüzdeki aylarda ortaya çıkaracağı ayrıntılarla birlikte, şüpheleri olanlara netlik getireceğini umuyorum.

 

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint PC, PS4 ve Xbox One’da 4 Ekim 2019’da piyasaya sürülüyor.