Shinji Mikami neden geçen yıl Tango Gameworks’i terk etmeye karar verdiğini anlattı

Shinji Mikami neden geçen yıl Tango Gameworks’i terk etmeye karar verdiğini anlattı

Resident Evil’in yaratıcısı Shinji Mikami nihayet Tango Gameworks şirketinden ayrılma ve kendi stüdyosunu kurma nedenlerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Byking tarafından yönetilen bir talk show’a katılan Mikami, şu anda üzerinde çalıştığı projelerin sorumluluğunu bir bahane olarak göstererek Tango Gameworks’ü terk etme planını 8 yıl önce yapmış olduğunu belirtti.

2005 yılında GameCube’da Resident Evil 4’ü yöneten Mikami, korku hayatta kalma türünden uzaklaşarak genç oyun geliştiricileri için bir ortam yaratmak ve küçük oyunlar üzerinde çalışmak istediğini açıkladı. Tango Gameworks ve eski pozisyonu hakkında bir röportajda da bazı ayrıntıları açıkladı.

Ben sadece 6 ay boyunca genel müdürdüm. Birçok insan bana lider gibi davrandı ama ben aslında sıradan bir çalışan gibiydim. Adıma “___ yapımcı” eklendi ama aslında bir lider veya benzeri bir şey değildim. Tango Gameworks, bir şirket adı değil, bir departman adıdır. Şirketin adı ZeniMax Asia K.K.’dır.

2023’ün ikinci yarısında Tango Gameworks’ten ayrıldıktan sonra Mikami, Resident Evil 4 Remake ve The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gibi çeşitli oyunları oynayarak büyük bir boş zamanını değerlendirdiğini belirtti.