Gina Carano Disney’e İşten Çıkarılma Konusunda Dava Açıyor – Elon Musk Ona Yardım Ediyor

Gina Carano Disney’e İşten Çıkarılma Konusunda Dava Açıyor – Elon Musk Ona Yardım Ediyor

The Hollywood Reporter bildirdiğine göre, eski MMA dövüşçüsü ve aktris Gina Carano, Disney şirketine, Mandalorian’daki kovulmasına karşı yasa dışı işten çıkarma ve cinsiyet ayrımcılığı davası açtığını duyurdu.

Aktrisin dava dilekçesinde, sahip olduğu görüşler nedeniyle rolünden yasa dışı bir şekilde kovulduğuna inandığını belirtiyor. Bu görüşlerini Twitter (X) sosyal medya platformunda dile getirdiği için şirket yöneticilerinin tavrının hoşuna gitmediğini belirtiyor. Karano’ya göre, şirket yöneticileri, aktrisin Black Lives Matter hareketi hakkındaki eleştirisi ve ABD’deki seçimlere dair açıklamalarından rahatsız oldu. Ayrıca iddialarına göre, demokratik partiye destek verenler ve cumhuriyetçileri eleştirenler sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ederken, Karano’ya tüm suçlamaları atarak toplumda nefret yayma çabaları gerekçesiyle kovduklarını söyledi.

İlginç olan nokta ise Elon Musk‘ün bu davada Carano’nun tüm yasal masraflarını karşılamasıdır. Musk daha önce, Twitter (X) üzerindeki ifadeleri nedeniyle iş yerinde ayrımcılığa uğrayan herkese masraflarını karşılamaya hazır olduğunu söylemişti. Aktris, Disney’den 75.000 dolar tazminat talep ediyor ve seriden kovulmasını geri istiyor.

Sosyal medya platformunun yönetimi, Carano’nun adaletin sağlanması konusundaki çabalarını tamamen desteklediklerini belirtti.