Gina Carano, Disney’e karşı hukuk mücadelesinden vazgeçmeyecek

Gina Carano, Disney’e karşı hukuk mücadelesinden vazgeçmeyecek

Eski “Mandalorian” yıldızı ve MMA dövüşçüsü Gina Carano, The Hollywood Reporter yayınına verdiği röportajda, eski işvereni Disney şirketiyle olan mücadelesinden geri adım atmayacağını söyledi. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle 2021’de dizideki rolünden uzaklaştırılan oyuncu, işten çıkarılmasının ardından yaşadığı “saygısızlık” ve “utanç” duygularından bahsederek haksız işten çıkarılmaya dair dava açacağını vurguladı.

“Benimle ortak çalışmalarının ardından benden böyle kötü bir açıklama yapacaklarını hiç düşünemezdim – dünyanın en güçlü eğlence şirketi böyle söylüyor.”

Karano, devam eden bir tartışmanın parçası olarak Elon Musk’a hayranlığını ifade etti ve Musk’ın bu yasal süreçteki hukuki masraflarını finanse ettiğini belirtti.

Röportajın diğer bölümlerinde, Karano kariyeri hakkında düşündü ve Steven Soderbergh’ün “Heywire” filmi sayesinde Hollywood’la tanıştığını hatırladı. Ancak geniş kitlelerce bilindiği gibi, “Mandalorian” daki rolü sonrasında kariyeri tersine döndü ve bir dizi çatışma ile sonuçlandı. Karano, haksız bir şekilde hedef alındığını ve alay edildiğini hissetse de kararlı bir şekilde Disney’ye karşı dava açmayı sürdürüyor.

Karano, işten çıkarılmanın sonuçlarının kariyerini ve kişisel hayatını gözden geçirmesine neden olduğunu ekledi. Şu anda Montana’da yaşıyor.

Şubat ayında The Walt Disney Co.’nun dördüncü çeyrek gelirleri hakkındaki yatırımcı görüşmesinde, CNBC kanalı CEO Bob Iger’a, Musk’ın Carano davasını desteklemesinin ve gelecekte benzer davalara yol açabileceğinin ne düşündüğünü sordu. Iger, “Hiçbir şey” yanıtı verdi.

Lucasfilm şirketi 2021’de Karano’yu kınayan ve “Gina Carano şu anda Lucasfilm’de çalışmıyor ve gelecekte çalışmayı planlamıyor” mesajını veren bir açıklama yaptı.