Gina Carano: “Pedro Pascal Bana ‘trans hakları’ etiketini koymam gerektiğini söyledi ama benim yolcum değil”

Gina Carano: “Pedro Pascal Bana ‘trans hakları’ etiketini koymam gerektiğini söyledi ama benim yolcum değil”

Gina Carano‘nun The Hollywood Reporter ile yaptığı röportajda, şakayla sosyal medya hesabında “bup/bop/bip” yazarak kendisine atıfta bulunan pronouns (kişinin hangi zamana hitap edilmesi gerektiğini gösteren kelimeler) kullananları hedef aldığı için LGBT topluluğu temsilcileri tarafından nasıl zorbalığa maruz kaldığı hakkında daha detaylı bilgi verdi. Skandalın ardından The Mandalorian dizisinden Disney onu bile kovdu.

Oyuncu, bu olaydan sonra Pedro Pascal‘ın kendisine “sadece #transrights hashtag’ini kullanırsan onlar sana zarar vermez” dediğini ancak Carano’nun bunu yapmayı reddettiğini ve Pascal’a “benim yolcum değil bu, bana herhangi bir şeyi dayatmak ve hangi gruba yönelik olduğu önemli değil” dediğini aktardı. Oyuncunun aktardığına göre, Pedro Pascal aslında Carano’nun homofobik veya transofobik olmadığını biliyor ve bu konuşma ilerleyen ilişkilerine olumsuz yönde yansımamış.

Bununla birlikte, bu örnek, Hollywood’daki oyuncuların günümüz gündemine ne kadar hassas olduklarını ve toplumsal görüşlerden ne kadar etkilendiklerini açıkça göstermektedir: Pedro Pascal’ın, Carano ile yaptığı diyaloga bakarak, azınlıklarla pek ilgilenmediği anlaşılan oyuncuların, uygun bir hashtag kullanarak en yüksek sesli azınlık arasında itibar kazanabileceğini ve gelecekte Disney gibi şirketlerden roller garantilediğini görüyoruz. Muhtemelen benzer bir prensibi, farklı skandallara düzenli olarak karışan ama Warner Bros’un hala Flash rolünden kovmayı cesaret edemediği Ezra Miller gibi birçok diğer Hollywood oyuncusu da uygulamaktadır.