Go On Board ve CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 temalı bir masaüstü oyunu üzerinde çalışıyor.

Go On Board ve CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 temalı bir masaüstü oyunu üzerinde çalışıyor.

Go On Board şirketi, daha önce Witcher oyununa dayalı masa oyununu piyasaya sürmüş olan CD Projekt RED stüdyosuyla yeniden bir araya geldi ve bu, oyunun finansmanı için GameFound sitesinde bir kitle fonlama kampanyasının başlatılması anlamına geldi.

Proje fikri, Cyberpunk 2077’nin ortaya çıkmasından önce ortaya çıktı ve birçok ekip üyesi, “kağıt tabanlı” rol yapma oyunu Cyberpunk 2020’ye dayalı olarak CD Projekt RED stüdyosu tarafından oluşturulan oyun sayesinde Night City’e zaten aşinaydı.

Video oyununu (“kağıt tabanlı” oyuna dayalı olan) “masa”ya taşıma çabasıyla geliştiriciler, Cyberpunk 2077’nin en önemli unsurlarını korumak için üç varsayıma başvurdu.

  • Night City keşfi – oyuncular, şehrin tanınmış bölgelerini ziyaret ederek çeşitli görevlerle karşılaşacak.
  • Ün kazanma – Yeni görevleri tamamlayarak ve yeni implantlar edinerek oyuncular, Night City’nin efsanesi olma yolunda yavaş yavaş ilerleyecekler.
  • Savaşlar ve görevler – Oyuncunun dikkatlilik mi, yoksa güç kullanımını mı tercih ettiğinden bağımsız olarak, eninde sonunda ateş altında kalacak.

Her görev (dört oyunculu bir ekip veya tek başına tamamlanan) zamanla sınırlıdır ve bir karakterin ölümü başarısızlık anlamına gelecektir. Dolayısıyla sürekli hareket halinde olmanız ve birbirinize yardım etmeniz gerekecek. Bir oyun oturumunun tahmini süresinin yaklaşık 75 dakika olacağı beklenmektedir.

Teoride çok fazla şey var, projeyi takip edenlere yönelik bonuslar hakkında bilgi verilmezse. Ancak şu anda belirli ayrıntıları beklemek gerekecek – FAQ bölümü şu anda dahi dolu değil.