God of War Ragnorok, PlayStation 5'e ve PC'ye Aynı Anda Çıkcak

God of War Ragnorok, PlayStation 5'e ve PC'ye Aynı Anda Çıkcak

Sony geçtiğimiz günlerde “God of War”un PC'ye geleceğini duyurdu ve önemli ilerleme kaydetti. Sony son zamanlarda geliştirdiği oyunu yalnızca PS platformunda çıkaran ve katiyen başka platform için oyunu piyasaya sürmeyen bir firmaydı. Bu hareketinden dolayı oldukça eleştiri alan Sony, artık oyunlarını başka platformlar içinde yayınlama kararı aldı. En son geçtiğimiz yıl Horizon Zero Down‘ı PC’ye getirerek oyun severlere büyük bir sürpriz yaptı ve God of War: Ragnorok'u da PC için de yayınlayacağını dile getirdi. 

Son olarak “God of War”ın 14 Ocak 2022 tarihinde PC oyuncuları ile buluşacağı açıklandı ve görünüşe göre Sony oyunlarını bilgisayar kullanıcıları ile buluşturmaya devam edecek. SteamDB ön ucundaki bir sızıntıya göre GeForce'un yeni dönem sürücü kodlarından birinde önemli bilgiler bulundu. GeForce tarafından Ekim ayında yayınlanan sürücü kodunda karşımıza çıkan Sony'nin ünlü platform oyunu Sackboy: A Big Adventure'ın kod adı 'Marmalade'. 

Sony'nin yaptığı açıklamaya göre “God of War”ın PC versiyonu Jetpack Interactive adlı bir şirket tarafından geliştirilecek. Şirketin bir çalışanı olan Warren Lee, Linkedin profilinde büyük bir güncelleme yaptı ve dahil olduğu projeye “God of War: Ragnarok”u ekledi.