God of War Yapımcısı David Jaffe, Yeni Bir Oyun Peşinde

God of War Yapımcısı David Jaffe, Yeni Bir Oyun Peşinde

David Jaffe, bir zamanlar endüstrideki en iyi video oyun tasarımcılarından biriydi. Twisted Metal ve God of War gibi son derece başarılı bir video oyunu franchise’ı oluşturup yöneten video oyun endüstrisi üzerindeki etkisi anlaşılamıyor. Ne yazık ki, son yıllarda Jaffe için PS4’e özel Drawn to Death’i bırakması ve bağımsız stüdyosunu kapatması için zorlamasıyla oldukça başarılı olamadı. Ancak, Jaffe’in henüz video oyunu geliştirme işi bitmedi ve aslında yeni bir tek kişilik dehşet/korku oyunu üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

 

Jaffe, yeni dehşet oyununun nasıl olacağı hakkında pek fazla bilgi vermedi, ancak bilinen; oyunlarda hikaye anlatımı konusunda “yeni bir şeyler denemek” olacak. Bununla birlikte, projenin bu aşamada sadece kavramsal aşamada olduğu görülüyor, çünkü Jaffe bunu kimseye göstermedi ve henüz fon sağlamadı bile. Jaffe, gösterdiği zaman insanların fikrinden hoşlanıp hoşlanmayacağını biliyor mu bilmiyoruz, ama bunun “bir sonraki büyük şey” olabileceğini düşünüyor.

 

Bu noktada devam etmek için çok az şey olması nedeniyle, Jaffe’nin yeni oyununun başarılı olup olmayacağını tahmin etmek zor. Sonuçta, Jaffe’nin tüm video oyunları tutulmamasına rağmen çalışmalarının çoğu, özellikle ilk iki God of War oyunuyla ilgili olduğu için oldukça başarılı oldu.

 

Jaffe’nin yeni oyun projesinin bir sonraki Gof of War olma potansiyeline sahip olup olmadığını söylemek için çok erken, ancak başarılı bir oyun geliştiricinin sektöre geri döndüğünü görmek hala heyecan verici. Jaffe’nin çalışmasının hayranları, oyun hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyeceklerinden kuşku duymayacak ve üzerinde çalışmaya devam ederken hangi şekle girdiğini görmek ilginç olacak.

 

David Jaffe’nin yeni oyunuyla gelişim aşamasında henüz çok erken olsa da, oyuncuların proje hakkında daha fazla bilgi edinmesi uzun zaman alabilir. İlgilenenler sadece sabırlı olmalı ve bizi takibe devam etmeli.