Google, Baldur’s Gate 3’ü Bu Yıl Sunabilir

Google, Baldur’s Gate 3’ü Bu Yıl Sunabilir

Son bilgilere göre, Larian Studios’un geliştirdiği, uzun süredir devam eden RPG serisinin yeni oyunu Baldur’s Gate III, beklediğimizden daha önce, daha spesifik olursak bu yıl piyasada görünebilir. Bu bilgiye, resmi Google Stadia blogunda yayınlanan bir nottan ulaştık. Notta şu yazıyor:

Bu yıl Doom Eternal, Get Packed, Orcs Must Die! 3, Baldur’s Gate 3 ve daha fazla oyunun Stadia’da yayınlanmasını beklediğinizi biliyoruz. Önümüzdeki bahar ve yaz aylarında, bir çocuğun anılarının dünyasında gezinmeye veya arkadaşlarınızla cehennemin derinliklerine inmeye hazır olun. Herkesten önce Stadia’da…

Baldur’s Gate III ismi yukarıdaki notta açıkça bahsedildi. Belki bu bir yanlış anlaşılma olabilir.  Larian Studios, geliştiricilerinden yakın zamanda kendilerinden bir şeyler hazırlamalarını istedi ve 27 Şubat’ta (muhtemelen Boston’daki PAX West etkinliği sırasında) bize göstermek için önemli malzemeleri olacağını belirtti. Bunlar şimdiye kadar bu gizemli oyuna biraz ışık tutacak ilk parça veya bir ek bilgi olabilir.

Baldur’s Gate III geçen senenin Haziran ayında duyurulmuştu.  Oyun, Dungeons and Dragons masa oyunu sisteminin en son sürümünün lisansını kullanıyor ve geliştirici stüdyoya göre oyun türünde yeni standartlar belirlenecek. Oyun PC’ye ve Google Stadia’ya çıkacak. Aşağıda oyunun tanıtım fragmanını bulabilirsiniz.