Chrome’da çalışan ücretsiz bir VPN kullanmayı mı düşünüyorsunuz? Birçok Chrome VPN eklentisinden hangisini seçeceğinizi bilmemek sinir bozucu olduğundan dolayı ihtiyacınız olan en iyi eklentiyi seçmeniz için size yardımcı olacağız.
Aslına bakarsanız herhangi bir VPN servisine ödediğiniz paranın karşılığını alırsınız. Bu yüzden ücretsiz VPN’ler kalite, hız veya güvenlik bakımından birinci sınıf bir Premium VPN servisi ile karşılaştırılamaz.
Örneğin, birçok ücretsiz VPN servisi yalnızca PPTP protokolünü sunar. PPTP, çoğu önde gelen ücretli servisler tarafından sunulan L2TP / IPSEC, OpenVPN, SSTP veya SSH gibi diğer VPN protokolleri kadar güçlü değildir.
Ayrıca tarama hızını da düşünmek gerek. VPN sunucularının çalıştırılması ve yönetilmesi pahalıdır. Ücretsiz bir servis kullanıyorsanız sunuculara aşırı yüklenme olasılığı yüksektir. Premium sağlayıcılar ise gelirlerinin çoğunu sunuculara ve bant genişliğine yatırırlar.
Bütün bunların yanında düşünülmesi gereken başka şeyler de var. Mesela ücretsiz bir sağlayıcıdan güvenilir destek bekleyebilir misiniz? Hizmet süresi hızlı mı? Ve en önemlisi, servis neden ücretsiz?
Unutmayın, aşağıdaki VPN’ler Chrome’a uygun olarak çalışmaktadır. Herhangi bir cihaz için ücretli bir VPN aboneliği istiyorsanız şu haberimize göz gezdirebilirsiniz.
Ücretsiz VPN servislerinin eksikliklerini anladıysanız, Chrome için hangi ücretsiz VPN daha uygun gelin hep birlikte inceleyelim.
1. Browsec VPN
Browsec VPN‘in en çekici özelliği bağlantı hızıdır. Chrome Store’da bulunan diğer birçok VPN servisinden çok daha hızlı olan Browsec, 100 Mbit/sn’ye kadar hız sunar.
Browsec’in eksik yanı Rusya merkezli olmasıdır. Rusya, VPN’lere karşı hoşgörülü tutumu ile tanınmayan bir ülke. Bazı kullanıcılar bu durumdan rahatsız olabilir. Hizmet ayrıca yalnızca dört bağlantı konumu sunuyor. Bunlar Hollanda, Singapur, ABD ve İngiltere.
Browsec for Chrome eklentisine ek olarak, aynı VPN servisini Android ve iOS’ta da bulabilirsiniz.
2. DotVPN
DotVPN, Chrome’da etkin bir şekilde çalışan bir başka VPN’dir. En iyi özelliklerinden bazıları şunlardır:
- Sınırsız bant genişliği.
- 30 sanal konum.
- Konumlar arasında sınırsız geçiş.
DotVPN, modern bankacılık standartlarından iki kat daha büyük olan 4096 bit anahtar şifrelemesi kullanır. Ayrıca, yüksek hızlar için tercih ettiğiniz sanal konumdaki en az yoğunlukta olan sunucuyu anında tespit edebilir.
3. ZenMate for Chrome
ZenMate for Chrome‘un iki sürümü vardır. Bunlar ZenMate Free ve ZenMate Premium.
ZenMate Free, tarayıcınızın tüm trafiğini şifreler ve sanal bir konuma bağlanmanıza izin verir. Ücretsiz olan bu VPN 30 sunucu konumu sunuyor. Bunlar ise ABD, bazı Avrupa ülkeleri, Brezilya, Singapur ve benzeri ülkeler.
Ücretsiz kullanıcılar ayrıca VPN’in “Akıllı Fiyat” özelliğine de erişebilir. Bu özellik sayesinde istediğiniz ürünler için en düşük fiyatları temel alan alışveriş önerileri karşınıza sunulur.
ZenMate ayrıca Windows, macOS, Android ve iOS’a uygun tam özellikli uygulamalara sahiptir.
4. Betternet Chrome
Betternet Chrome kayıt günlüğü tutmaz ve Chrome için üretilmiş birçok ücretsiz VPN’den farklı olarak reklam desteği yoktur. Bunun yerine Betternet video göstererek parasını kazanıyor.
Betternet Chrome’un VPN kullanma deneyimi az olan insanlar için mükemmel bir seçenek olduğunu düşünüyoruz. Bu uzantı Chrome arayüzüne gelen ufak bir kapat aç butonuyla çalışıyor.
5. Touch VPN
% 100 ücretsiz, sınırsız, güvenli ve kullanımı kolay bu VPN’de sınırsız çevrimiçi gizlilik ve özgürlüğün tadını çıkarmak için sunuculardan herhangi birine (İsveç, İngiltere, Danimarka, Fransa, ABD, Hollanda ve Kanada) bağlanabilirsiniz.
Android, iOS cihazlarınızda ve Chrome eklentisi olarak kullanabileceğiniz Touch VPN, tamamen ücretsiz olması ve kolay bir kullanım sunması sebebiyle en çok tercih edilen VPN servislerinin arasında yer alıyor. Chrome eklentisi sayesinde masaüstü cihazlarınızda tek tuşla bağlanabildiğiniz gibi Android ve iOS uygulamalarını da kolayca indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
6. Hotspot Shield Chrome
Hotspot Shield Chrome, Chrome için en iyi ücretsiz VPN’lerden bir diğeridir. DotVPN gibi bu VPN uzantısı da sınırsız bant genişliği sunuyor.
Yeni bir güncelleme, tanıtılan birkaç yeni özellik ile reklam engelleme, izleyici engelleme, çerez engelleme ve kötü amaçlı yazılımdan korunma korumasına sahip. 70 ülkede sunucusu var.
7. TunnelBear VPN
TunnelBear’ın Google Chrome VPN uzantısı, kullanıcılara şifreli bir proxy sağlar.
Ancak, TunnelBear’ın Chrome için ücretsiz VPN’inin yalnızca tarayıcı trafiğinizi şifreleyeceğini unutmayın. Bilgisayarınızdaki diğer trafiği şifrelemez. Bunun için VPN’in ücretli sürümüne geçmeniz gerekiyor.
TunnelBear 22 ülkede sunucusu bulunuyor. Bunlar İngiltere, ABD, Kanada, Almanya, Japonya, İspanyolca, Hong Kong ve Hindistan.
8. Gom VPN
Gom’un Chrome için ücretsiz VPN özelliği, coğrafi olarak engellenmiş içeriğe erişmenize izin verir. Uygulama, kullanıcılara 1000 Mbit sunucu ve proxy, tek dokunuşla etkinleştirme ve yapılandırması kolay bir kullanıcı arayüzü sunar.
Güvenli bir VPN olan Gom’u kullandığınız zaman tüm trafiğiniz HTTP2 SSL kullanılarak şifrelenir ve şirket kayıt tutmaz.
9. SetupVPN
Google Chrome’da bulunan ve dikkate değer bir diğer VPN SetupVPN‘dir. Bu VPN sayesinde sınırsız bant genişliğinin ve sağlam bir sunucu seçiminin tadını çıkarabilirsiniz. 100’den fazla ülkede sunucusu bulunmaktadır.
Chrome’a uygun olarak çalışan SetupVPN, tüm tarayıcınızın trafiğini 4096 bit askeri güvenlikle şifreleyecektir.
10. Windscribe
Windscribe hızlı, güvenli ve güvenilir bir ücretli VPN sağlayıcısı olarak ününü arttırsa da şirket aynı zamanda Chrome için en iyi ücretsiz VPN uzantılarından birini sunuyor.
Reklamları ve izleyicileri engeller ve engellenen içeriğe erişmenize izin verir. Ayrıca WebRTC engelleme, API sahtekarlığı, saat dilimi sahtekarlığı ve bildirim engelleme gibi bazı ek gizlilik özellikleri de sunar. Ücretsiz VPN sunucuları 30’dan fazla ülkede mevcuttur.
Yazımızda incelediğimiz servislerin tümü Chrome için geliştirilmiş en iyi ücretsiz VPN uzantılarıdır. Yazımızın başında vermiş olduğumuz tavsiyelere dikkat edin. Ücretsiz VPN’lerin ücretli olanlar kadar güvenli olmadığını unutmayın. Bunları asla hassas içeriklere göz atmak için kullanmamalısınız.