Google Earth Üzerinden Oyun Oynayın: Carmen Sandiego

Google Earth Üzerinden Oyun Oynayın: Carmen Sandiego

Eğer 90’lı yılların çocuğuysanız, o zaman muhtemelen Carmen Sandiego dizisini tanıyorsunuzdur. Carmen Sandiego, aslen 1985’te Broderbund tarafından eğitici bir video oyunu olarak başladı, ancak daha sonra çeşitli canlı aksiyon şovları ve animasyonlu televizyon dizileri de dahil olmak üzere oyunların bütün serisini oluşturdu.

Carmen Sandiego kısa süre önce Ocak ayında Gina Rodriguez’in başrol oynadığı Netflix’teki yeni bir animasyon dizisinyle diriltildi. İlk sezon şu anda akış hizmetinde mevcuttur.

Tüm bunlar Carmen’in geri dönüp, gumshoe, ipuçlarını bulmak ve çürüyen hırsızı farklı ülkeler ve kültürleri keşfedip yakalamak için ACME’den geliyor.


Oyunun konusu ne?

Carmen Sandiego, bize dünya çapında saklambaç oynayarak suç beyinin yeni bir destanını getiriyor. Google Earth’e gönderdiği en son küresel suç çılgınlığı “The Crown Jewels Caper” olarak adlandırıldı.

Franchise’ın şu anki sahibi olan Houghton Mifflin Harcourt, orijinal 1985 unvanını yeniden kazanmak için Google Earth’le ortaklık kurdu.

 

“The Crown Jewels Caper”, orijinal oyuna benziyor, çünkü Carmen’in yanlış tahsis edilmiş yağmalarıyla tamamen ortadan kayboldu. Siz, ACME dedektiflik bürosunun bir üyesi olarak Google Earth’e gitmeli, sarı çubuk şekil simgesini bulmalı ve Carmen’in izini takip etmelisiniz.

90’lı yılların başlarında orijinal oyunu oynadıktan sonra, oyunun estetiğinin yeniden şekillendirilmiş ancak old school görünümüne bayılıyorum. Bir artısı, o zamanlar elimizde olandan daha fazla ayrıntıya sahip olması.

 

Google bir basın açıklamasında, “Bu kovalamaca yetişen tüm yeni ayaklar için ve gelecek nesillere coğrafyayı ilk kez tanıma hissi için” dedi.

Nasıl oynayabilirim?

Oynamaya başlamak için Android, iOS için Google Earth uygulamasını indirmeniz veya Google Chrome‘da Google Earth’e erişmeniz gerekir. Pegman ikonunun özel basımını bularak görevinizi alabilirsiniz. Halihazırda Google Earth’ünüz varsa, başlamak için http://g.co/carmensandiego bağlantısını da ziyaret edebilirsiniz.