Google Fitbit’i Satın Aldı

Google Fitbit’i Satın Aldı

  Dünyanın en büyük değerli şirketlerinden birisi olan Google, yatırımlarına devam ediyor. Hemen hemen teknoloji sektörünün her alanına el atarak büyümeyi hedefleyen şirket bu seferde akıllı saat üreticisi olan Fitbit’i satın alacak. Zaten son günlerde Google’ın Fitbit’i satın alacağıyla alakalı söylentiler vardı. Yapılan açıklamayla da bu söylentilere son verildi.

   Son yıllarda giyilebilir teknolojiler üzerine çalışmalarını sürdüren Google, yapacağıyla bu hamleyle piyasaya çeşitli ürünler sunmayı planlıyor. Google bu hamlesiyle, giyilebilir teknolojilere el atarak rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor.

   Fitbit ise son yıllarda başarılı çalışmalar yapmasına rağmen sorunlar yaşıyordu. Bu sorunlar en başında büyüme konusunda yaşadıkları sıkıntılar geliyor. İlk zamanlarda yaptıkları bileklik projeleriyle dikkatleri üstlerine çekmişlerdi ancak daha sonraları giyilebilir teknolojiler alanında rekabet artınca şirket sıkıntılar yaşamaya başladı. Şirket daha sonraları Pebble, Vector ve Coin satın almalarının ardından sağlık sektörüyle de alakalı çalışmalar yapmışlardı.

    Google’ın çatı şirketi olan Alphabet’in Fitbit’i satın almasının ardından iki şirketin de bu satın alma işleminden kâr edeceği düşünülüyor. Bu satın alımın ardından Fitbit’in rakiplerinin önüne geçmeyi planladığı ve Google’ın da giyilebilir teknoloji alanında ürünler üreteceği bekleniyor. Google’ın Fitbit’i 2.1 milyar dolar karşılığında satın alacağı da öğrenildi.