Google, Orada Hala Bloke Olmasına Rağmen AI Merkezini Çin’de Açıyor

Google, Orada Hala Bloke Olmasına Rağmen AI Merkezini Çin’de Açıyor

Google, Çin ile hep zor bir ilişki yaşadı. Arama motoru, uygulama mağazası, e-posta ve bulut hizmetleri ile birlikte ülkede yasaklanıyor, ancak şirket uluslararası işgücüyle bir miktar varlığını korudu. Ve Google’ın Pekin’de bir AI araştırma merkezi kurduğunu duyurmasının ardından oradaki varlığının artacağı belirtildi.

Tesis, Google’a göre, mevcut bir ofisten yapılan temel AI araştırması üzerinde çalışan küçük bir ekipten oluşan Asya’da türünün ilk örneği olacak. Şirket, en iyileri departmana çekmekte çok istekli görünüyor ve  bazı  iyi uzmanları işe aldıklarını, önümüzdeki aylarda ekip oluşturmak için çalışıyor olacaklarını belirtti. Ülkede kesinlikle bir yetersizlik var, ancak Google Baidu, Tencent ve Alibaba gibi ülkelerle rekabet edecek. 

Duyuru, Google’ın Çin’de yeni hizmetler başlatacağı ya da mevcut olanlarını sunacağının bir işareti değil. Kısa süre önce -bu yılın başında- Google Translate uygulamasına ülkede izni verildi.  Google’ın baş bilim adamı  Fei-Fei Li,  blog yazısında “AI biliminin sınırları yok, yararları da yok” dedi.

Kaynak: 1