Google Oyun Piyasasına Atılıyor!

Google Oyun Piyasasına Atılıyor!

Şirket özel bir açılış konuşması için davet gönderdi: ayrıntılar az, ancak şirketin bir konsol, bir yayın hizmeti veya ikisinin bir kombinasyonunu açıklayacağı varsayılıyor. Kotaku, kod adı “Proje Yeti” olarak bildirildi.

Bu projenin olabileceği şey şu an için bir gizem olarak kaldı. Proje Yayınını test etmek için Google’ın geçen yıl Ubisoft ile ortaklık yaptığını biliyoruz. Test, ilgilenen oyuncuların doğrudan Google Chrome tarayıcısından Assassin’s Creed Odyssey’i izlemelerine izin verdi.

Son zamanlarda, Google’ın ev konsolu olabileceğini söylenen “Project Yeti” adlı söylentiler dolaştı. Yayına odaklanabilir ve kendi özel oyunlarına bile sahip olabilir, ancak fiyat ve detaylar bilinmiyor. Google’ın kendi açık Proje Yayını testi, bazı kapasitelerde oyun oynamayı incelediğini doğrulasa da, Yeti ile ilgili söylentilerin geri kalanı onaylanmadı.

Google, bir tür komsol tarzı video oyunlarına atılmayı planlıyorsa, büyük olasılıkla bu eyleminde yalnız olmayacaktır. Microsoft, Project xCloud adında kendi yayın planlarını zaten duyurdu ve bu yıl sahneye çıkacak. Bu duyuru, Google’ın ilk Proje Yayını testinin yapamayacağı, mobil cihazlar da dahil olmak üzere her türlü cihazda çalışacağını övdü. Ayrıca, Verizon da dahil olmak üzere fikri keşfeden diğer rakiplerin raporlarını da duyduk.

Google neyi açığa çıkaracak olursa olsun, 9 Mart’ta saat 10.00’da Moscone Center’da gerçekleşecek olan konferansta ayrıntılı olarak açıklanacaktır. 1. Oyun Geliştiricileri Konferansı 18 Mart’ta başlıyor.

Google ayrıca bu atılımına devasa bir miktarda bütçe ayırıyor ve bunu özel içerik açısından agresif hamleler için kullanabilir. Ne olursa olsun, oyun endüstrisi önümüzdeki yıllarda büyük bir sallantı için hazır görünüyor.