Google Stadia İçin 4K Çözünürlük Desteği Geliyor

Google Stadia İçin 4K Çözünürlük Desteği Geliyor

     Oyun sektöründe çalışmalarını yürüten birçok firmanın yönelmeye başladığı bulut tabanlı oyun sistemlerinden gelişmeler gelmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerden NVIDIA’ın bulut tabanlı oyun sistemi olan GeForce Now, erişime açılmıştı. Geçtiğimiz aylarda da Google’ın uzun zamandır geliştirmekte olduğu Google Stadia, erişime açılmıştı. Sürekli olarak yaptığı güncellemelerle rekabette önde bulunmak isteyen Google, önemli bir yenilik getirmeyi planlıyor.

       Google Stadia’nin resmi Twitter hesabından bir kullanıcıya verdiği cevapla Stadia’ın 4K çözünürlük desteği alacağı kesinleşti. Google’ın Stadia’ya getirmek için çalışmalarını yürüttüğü 4K çözünürlük desteği çok önemli bir adım olacak. Hem oyuncuların daha kaliteli oyun deneyimi yaşaması açısından hem de bulut tabanlı oyun sistemleri arasındaki rekabette dikkat çekmesine sebep olacak.

“(Chrome’da 4K desteği ‘soft release’ (bir nevi erken erişim) aşamasında. Bu, ayrıca kullandığın monitörüne de bağlı. Aynı sonuçları tüm oyunlarda alıyor musun? Ayrıca Stadia uygulamasında veri kullanım seçeneklerini ayarlamayı denedin mi?)”

      Son aylarda yeni üretilen birçok monitörde de bulunmaya başlayan 4K çözünürlük, sektöre yavaş yavaş girmeye başlıyor. Yayınlanan bir raporda 2019 yılında satılan monitörlerin yarısının 4K çözünürlük desteği bulunan monitörler olduğu açıklanmıştı. Google bu hamlesiyle yavaş yavaş sektörde yayılmaya başlayacak olan 4K için çok akıllıca bir yatırım yapmış olacak.

     Geçtiğimiz yılın son aylarında erişime açılan Google Stadia, oyun kalitesi, Stadia’ın performansı ve sistemin grafik özelleştirmeleri açısından oyuncular tarafından eleştirilere maruz kaldı. Geçtiğimiz günlerde erişime açılan GeForce Now’ın özellikleriyle karşılaştırıldığında biraz geri planda kalan Google Stadia, getireceği 4K çözünürlük desteği ile birlikte bu rekabeti zirveye çıkartacak gibi duruyor. Her ne kadar birçok kişi bilmese de Google, Chromecast Ultra aracılığıyla Google Stadia için 4K desteği sağlıyordu fakat artık bu desteğin direkt olarak tarayıcı üzerinden bu desteği verecek olması gerçekten çok önemli bir detay.

     Google’ın Stadia için Ocak ayında yayınladığı topluluk güncellemesinde webde 4K oyunculuk desteğini oyunculara duyurmuştu. Ayrıca yayınlanan o güncellemede, geliştirilmiş asistan desteği ve ek android telefon desteği gibi yenilikler de bulunuyordu. Bakalım ilerleyen günlerde NVIDIA ve Google arasında yaşanan bu rekabette ne gibi gelişmeler yaşanacak ?