Google Stadia, iPhone ve iPad'e Geliyor

Google Stadia, iPhone ve iPad'e Geliyor

Stadia artık Apple cihazlarında da kullanılabilir. 

Google'ın bulut tabanlı oyun akışı hizmeti Stadia, umulduğu şekilde tam olarak yayınlanmadı, ancak kendi alanında önemli bir yere sahip.

Apple kullanıcıları artık iPhone ve iPad'lerinde oyun oynamaya başlayabildiğinden sektör de sahip olduğu yerinde büyümesi bekleniyor. Birkaç hafta önce açıklanan iOS sürümü şimdi yayında.

Ne yazık ki şu an için herhangi bir uygulama bulunmuyor, bunun yerine web tabanlı bir seçenek bulunuyor. Hizmeti kullanmak için en son iOS sürümünüzü 14.3'e güncellemeniz gerekiyor. Bundan sonra tercih ettiğiniz web uygulamasına gidin ve stadia.google.com adresine giriş yapın. Daha sonra ana ekranınızla bir kısayol ayarlayabilirsiniz.

 

Oradan hesabınıza giriş yapın ve kitaplığınızda bulunan oyunları oynamaya başlayın. Hizmeti denemek istiyorsanız, Google bir aylık Stadia Pro denemesi sunuyor. Bu, hemen akış için bir oyun kütüphanesi ekler. Bu deneme sonra erdiğinde ise aylık 8,99 euro ücret ödeme yapmanız gerekiyor.

Cyberpunk 2077'yi oynamak istiyorsanız ancak kullanabileceğiniz donanım performans sorunları konusunda endişeleriniz varsa, Google Stadia aslında şu anda mevcut olan en iyi seçeneklerden biridir. Google tarafında gerçekleşen işlemler nedeniyle, üst düzey bir konsola veya PC'ye ihtiyacınız yok. Yine de Pro'ya dahil olmadığı için oyunu satın almanız gerekeceğini unutmayın.