Gothic ve Elex’in yaratıcıları gerçekten “zor bir durumda” olsalar da pes etmeyi düşünmüyorlar.

Gothic ve Elex’in yaratıcıları gerçekten “zor bir durumda” olsalar da pes etmeyi düşünmüyorlar.

Birkaç gün süren dedikoduların ve spekülasyonların ardından, şirket kendi açıklamasını yaptı: “Sevgili hayranlar, evet, bu doğru”, diye yazıyor Piranha Bytes, gazetecilere verilen ancak gelecekteki kapanmanın gerçek bir doğrulaması olmadan. Ancak stüdyo gerçekten de “zor bir durumda” bulunuyor.

Şu anda dolaşan tüm mesajlara şu şekilde cevap veriyoruz: Bizi şimdilik hesaptan çıkarmayın! Kendinizi kaybedebileceğiniz dünyalar yaratmaya devam etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu her zaman tutkumuzdu. Hala başarılı olacağımıza sıkıca inanıyoruz. Fikir ve yaratıcı zekada eksiklik yok! Her şeye rağmen birlikte olacağımızdan emin olabilirsiniz.

Piranha Bytes şu anda oyun geliştirme planlarını devam ettirmek için yeni bir ortak arayışında. Şu ana kadar bu arayışların başarılı olmadığına dair bir işaret yok gibi görünüyor: “Size bir şey olduğunda sizi bilgilendireceğiz,” diye yazıyor Piranha Bytes.

Piranha Bytes, gazetecilere daha önce gerçekleşen işten çıkarmalar hakkında “veri koruma nedeniyle” yorum yapamayacaklarını belirtti.

Bu şekilde, stüdyo, Embracer Group ile ortak bir geleceği olmadığını dolaylı olarak doğrulamaktadır. Geçen hafta, 2000’lerde Gothic serisiyle büyük başarı elde eden stüdyonun kapanacağıyla ilgili söylentiler daha somut hale geldi.

Şu anda “Currywurst” adıyla bilinen mevcut proje hakkında pek bir şey bilinmiyor. Ancak endüstri uzmanları, bu projenin 2017’de piyasaya sürülen aksiyon-rol yapma oyunu Elex’in devamı olabileceğini tahmin etmektedir. Ancak ikinci oyunun satışlarının beklentileri karşılamadığı söyleniyor.