Gran Turismo 7, PS5'te 4K ve 60FPS'yi Hedefliyor

Gran Turismo 7, PS5'te 4K ve 60FPS'yi Hedefliyor

Gran Turismo 7, PlayStation 5'e geliyor ve sistemin benzersiz özelliklerinden yararlanmaya çalışacak. Şimdi, oyun ile ilgili bazı detaylar PlayStation'ın web sitesinde açıklandı ve oyunun performans hedeflerinden bazılarını ortaya çıkardı.

Site'de yapılan açıklamalara göre Gran Turismo 7, yüksek bir görsel kalite elde etmek için ışın izleme kullanacak ve 60fps kare hızını hedeflerken 4K ve HDR'yi destekleyecek. Gran Turismo serisi her zaman yüksek görsel kaliteyi hedeflemiştir ve ve görünen o ki GT7 bu trendi devam ettirecek.

Gran Turismo 7 için henüz net bir çıkış tarihi açıklanmadı. Site özellikle 60fps kare hızının “hedeflendiğini” belirtiyor, bu nedenle son oyunun nasıl devam ettiğini göreceğiz.

Listelenen diğer özellikler arasında, PS5'in ultra yüksek hızlı SSD'si sayesinde hızlı yükleme, gerçekçi fren pedalı ağırlığı ve ABS titreşimleri için DualSense denetleyicisinin uyarlanabilir tetikleyicilerinin kullanımı ve yol yüzeylerine uyacak dokunsal geri bildirim bulunuyor. PS5'in 3D ses yetenekleri de bu noktada devreye girecek.

PlayStation 5, 12 Kasım'dan itibaren satışa sunulacak.