Grand Theft Auto 6’nın oluşturulmasında yapay sinir ağları aktif bir şekilde kullanılabilir.

Grand Theft Auto 6’nın oluşturulmasında yapay sinir ağları aktif bir şekilde kullanılabilir.

Beklenen Grand Theft Auto serisinin devamı en az bir yıl daha çıkışa girmeyecek gibi görünüyor. Rockstar Games stüdyosundan GTA 6, ancak 2025 yılında piyasaya sürülecek ve bu uzun sürelerin, projenin inanılmaz ölçeğinin yanı sıra açık dünya üzerindeki detaylı çalışmaları göstermesi muhtemel. Her şeye bakılırsa, Grand Theft Auto 6’nın üretiminde en az iki benzersiz sinir ağı modelinin kullanıldığı görünüyor.

Ayrıca, Grand Theft Auto 6’nın yayımcısı olan Take-Two şirketinin yayınladığı patentlere dikkat çekildi. Birkaç belgede, gelecekteki projelerde kullanılan veya kullanılacak olan yapay zeka teknolojileri üzerine açıklamalar yapılıyor. Yeni GTA 6 ile doğrudan bir bağlantı olmasa da, birçok açıklama, açık dünya, realizm, NPC etkileşimi ve sadece Grand Theft Auto serisinde bulunan diğer detaylar gibi konulara işaret ediyor.

Dolayısıyla, patentlere inanılırsa, GTA 6 için hemen hemen iki sinir ağı kullanılabilir. İlk yapay zeka, iç mekan tasarımı oluşturmada bir yardımcı olarak görev yapar. Sinir ağı, belirli bir tarza uygun mobilya ve eşyaları seçer. İkinci yapay zeka ise daha karmaşık bir sistemle karakter geliştirmeye yardımcı olur. Özellikle, sinir ağı, NPC’lerin çevrelerinde olup bitene benzersiz tepkiler vermesinden sorumlu olacak.