Grand Theft Auto V, 195 milyondan fazla kopya sattı, Red Dead Redemption 2 ise 61 milyon satışa ulaştı.

Grand Theft Auto V, 195 milyondan fazla kopya sattı, Red Dead Redemption 2 ise 61 milyon satışa ulaştı.

Take-Two Interactive Software, finansal yılın Ekim 2023’ten Aralık 2023’e kadar olan dönemini kapsayan üçüncü çeyrek mali sonuçlarını duyurdu. Ayrıca Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2 ve diğer oyunların satışlarına ilişkin güncellenmiş verileri de paylaştı.

Yayıncı, finansal belgelerinde nett satışların geçen yıla göre %3 azalarak 1,34 milyar dolar olduğunu belirtti. Mevcut tüketici harcamalarından (mikro işlemler ve abonelikler) elde edilen nett satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %7 azalarak toplamın %75’ini oluşturdu. Şirket ayrıca 91,6 milyon dolar net zarar açıkladı.

Eylül 2023 itibarıyla Grand Theft Auto V’nin toplamda 195 milyondan fazla kopya sattığı (franchise toplamı – 420 milyondan fazla kopya) ve Red Ded Redemption 2’nin Eylül 2023 itibarıyla 61 milyondan fazla kopya sattığı (franchise toplamı – 86 milyondan fazla kopya) belirtildi.

Her iki oyun da, en son Kasım ayında yayınlanan rakamlarla karşılaştırıldığında istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor ve sırasıyla 190 milyondan fazla kopya ve 57 milyondan fazla kopya sattığı açıklandı.

Ayrıca, Borderlands 3 kopya satışlarının 18 milyondan 19 milyondan fazlaya, NBA 2K24’ün ise 7 milyondan fazla kopya sattığı belirtildi.

Geleneksel olarak, son birkaç çeyrek boyunza Take-Two, 2026 yılının Mart ayına kadar piyasaya sürmek istediği oyun portföyünün bir fotoğrafını paylaştı. Sayılar, üç ay önce sunulan versiyonla aynı kaldı, ancak daha fazla oyunun gösterildiği Grand Theft Auto 6 da dahil olmak üzere daha fazla oyunun tanıtıldığı açıklandı.